Zekić nakon poraza od Hajduka: Nisam došao biti vatrogasac

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

OSIJEK je prije dva dana prvo poluvrijeme derbija SuperSport HNL-a na svome terenu protiv Hajduka odigrao tako da se nakon poraza 0:1 trener Zoran Zekić ispričao navijačima. Sutra također na Opus Areni u 15. kolu dočekuje Lokomotivu, za koju najavljuje promjene. No prvo se osvrnuo na derbi. 

"Promjena će biti"

"Promjena će biti. Neke su uzrokovane igrom protiv Hajduka, neke umorom, a neke zamislima koje imamo. Popričali smo o tome što smo radili loše protiv Hajduka, to smo već i na poluvremenu te utakmice komentirali. Protiv Lokomotive moramo biti pametniji. Imamo previše utakmica, previše pričamo, a premalo radimo. Ispričao sam se zbog naše igre u prvom poluvremenu protiv Hajduka. Iz ovoga sam grada, bio je pun stadion i naravno da mi ne može biti drago kako smo odigrali. To što nije ispalo onako kako smo pripremali.

"Igra protiv Hajduka je moja greška"

Naravno da je to moja greška i ne treba od toga bježati. Isto tako, neću se previše zamarati komentarima. Ja nisam ovdje došao biti trener mjesec ili dva. Mi ovdje imamo nemogućeg posla i to ne za jedan ili dva prijelazna roka. Mi moramo promijeniti krvnu sliku svega, moramo staviti igrače iz naše škole nogometa što je više moguće, pojačati se na pozicijama na kojima to treba. Moramo biti brži i motoričniji, a to nije posao za jedan dan. Naravno da je u svemu bitan i rezultat, ne tražim u svemu alibi. Treba se napraviti najbolje što se može. Nisam došao ovdje biti vatrogasac, nego da napravim ozbiljan posao. To sam već pokazao da mogu i znam i s podrškom ljudi u klubu to će tako biti."

"Imam šest utakmica i isto toliko treninga s ovom momčadi"

Osijek je pod Zekićem sjajno startao s tri pobjede zaredom, među kojima je i ona kod Hajduka, ali onda je izgubio dvije prvenstvene utakmice bez postignutog gola. Zekić objašnjava kako će to promijeniti: "Imam šest utakmica i isto toliko treninga s ovom momčadi pa neke karakteristike svojih igrača nisam ni upoznao do kraja. Imam malo vremena i puno razgovaram s igračima. Neke pokušavam podići i to ću sigurno napraviti. Otkako sam došao, stalno pričam o problemima momčadi.

"Od kukanja i plakanja samo odeš u negativu"

Počet ću tražiti detalje koji su najbolji i to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Od kukanja i plakanja samo odeš u negativu. Zaludu je meni pričati kada sve ovisi o našoj prezentaciji. Nitko ne želi da mi stojimo protiv Hajduka onako kako smo stajali. Naravno da svi želimo da budemo efikasniji, što kompaktniji, da u linijama ne gubimo loptu. Nije lagan trenutak ni za momčad ni za mene, ali to je život. Često nije bilo lako pa smo se iz toga izvukli. Ja sam svjestan svega i ne bježim od ničega, radimo puno i vrlo brzo ćemo biti momčad kakva Osijek mora biti."

"Lokomotiva nema kompleksa, ne znaš po čemu je opasnija"

Zekić hvali sutrašnjeg suparnika: "Lokomotiva ima plan i program od škole nogometa pa nadalje. Svake godine ubace po dva-tri mlada igrača. Nemaju kompleks, igraju hrabro, okomito. Nemaju veliko opterećenje, iskusniji igrači su velika podrška mlađima. Ne znaš jesu li opasniji u tranziciji ili kombinatorici. Jednostavno, odlično su posložena momčad s dosta brzih igrača."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.