KAZNE RIJECI I HAJDUKU Andrijašević propušta derbi s Dinamom, prazni li se sjever Poljuda?

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell 

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ, najbolji igrač Rijeke, zbog vrijeđanja suca Andreja Burila nakon utakmice sa Slavenom (0:0) kažnjen je s tri utakmice suspenzije, što znači da će lider HNL-a biti ozbiljno oslabljen na derbiju kod Dinama 3. prosinca u 18. kolu.
 
Prema neslužbenim informacijama, disciplinski sudac 1. HNL Saša Pavličić Bekić sutra će objaviti ovakvu kaznu.
 
Sudac na nedjeljnoj utakmici u Koprivnici, Andrijaševiću je dodijelio crveni karton nakon kraja susreta. U službenom zapisniku Burilo je obrazložio da je za najtežom kaznom posegnuo jer je Andrijašević suigraču koji se po završetku utakmice išao rukovati sa sucem, rekao "Ostavi smrada jednog na miru".  
 
Nogometaš zbog vrijeđanja suca može biti suspendiran od dvije do 12 utakmica neigranja, tako da je Andrijašević, ako se neslužbena informacija pokaže točnom, dobio jednu od blažih kazni. Ali, Rijeci je to slaba utjeha, jer bi derbi koji može odlučiti prvenstvo, mogla igrati bez dva glavna aduta; najboljeg strijelca, ozlijeđenog Gavranovića i suspendiranog Andrijaševića.
 
Rijeka se nadala da će njen veznjak dobiti najmanju kaznu i tako propustiti samo utakmice s Cibalijom u prvenstvu i Lokomotivom u kupu, što bi se moglo dogoditi, ali ako joj se uvaži žalba.
 
Osim Andrijaševića, neslužbeno se govori i da je kažnjen i njegov bivši klub, ali zbog postupaka navijača.
 
Pavličić Bekić već je ranije upozoravao da su Hajdukovi navijači recidivisti zbog konstantnog aktiviranja i bacanja pirotehnike, ali još više zbog neprimjerenog skandiranja kojim se poziva na nasilje (npr. "Mariću, Srbine, čakija ti ne gine"), koje se prema prijavi delegata čulo i na subotnjoj utakmici s Lokomotivom na Poljudu,  pa se nakon brojnih novčanih kazni, Hajduku sprema ona teža - zatvaranje tribine njegovog stadiona.
 
Isitčemo još jednom, ovo su neslužbene i nepotvrđene informacije koje na Rujevici i Poljudu još ne žele komentirati, ali je činjenica da se o ove obje kazne priča u Rijeci i Splitu.