NBA

"Zion? Premalen je i prespor. U svojim najboljim danima bih ga ubio"

Foto: Getty Images

PRIJE dvije godine LaVar Ball zabavljao je košarkaški svijet bombastičnim i često potpuno neprimjerenim izjavama, no nakon nekog vremena američki mediji počeli su ga ignorirati i činilo se da je njegovih pet minuta slave prošlo.

No kako je koronavirus zaustavio sport u cijelom svijetu i kako mediji pokušavaju pronaći bilo kakvu zanimljivu priču, evo njega opet.

Otac trojice nadarenih košarkaša gostovao je u podcastu Pardon My Take i dotaknuo se nove NBA senzacije Ziona Williamsona, koji u New Orleans Pelicansima igra s njegovim najstarijim sinom Lonzom.

"Prestanite. Ubio bih tog dečka. Premalen je i prespor", ispalio je LaVar kad su ga pitali tko bi pobijedio u utakmici jedan na jedan da je igrao protiv Ziona dok je bio u naponu snage.

"Presnažan sam i prebrz za njega", rekao je Ball o Zionu, koji je na početku svoje NBA karijere oduševio svijet svojom brzinom i eksplozivnošću uz građu od 200 cm i oko 130 kg.

Kad je razgovor krenuo u ozbiljnijem smjeru, voditelj je upitao Balla bi li ga mogao čuvati dok je igrao na sveučilištu.

"Definitivno bi se mučio protiv mene da smo imali drugog trenera. Ali s Kevinom Sampsonom na našoj klupi on bi nas ubio", rekao je Ball pa se prebacio na vrijeđanje svojeg starog trenera.

LaVar Ball postao je instant medijska zvijezda prije drafta 2018. godine kad je forsirao da LA Lakersi odaberu njegova sina Lonza kao drugog na draftu, što su oni naposljetku i učinili. Zapravo, toliko je galamio, pretjerivao i napuhavao sposobnosti najstarijeg sina da je nesretni Lonzo u NBA stigao s ogromnom metom na leđima jer su se svi željeli "iživljavati" na njemu gledajući ga kroz očeve riječi.

Lakersi su prošlog ljeta trejdali Lonza u paketu za Anthonyja Davisa u New Orleans Pelicanse, koji su Williamsona odabrali kao prvog na draftu.

Kad su ga u NBA ligi proglasili nepoželjnim, LaVar je dva mlađa sina odveo u Litvu jer je tamošnji prvoligaš Prienai bio jedini klub na svijetu koji je pomislio da će mu njihov dolazak donijeti više marketinške koristi nego natjecateljske štete, pa kad se nisu uspjeli nametnuti da igraju u prvoj momčadi, tata je organizirao seriju revijalnih utakmica u kojima se igra prilagođavala sinovima.

Srednji sin LiAngelo zatim se vratio u SAD i igrao u Razvojnoj ligi, a nakon što je drugu polovicu 2019. propustio zbog operacije, početkom ožujka je potpisao za Oklahoma City Blue, tjedan dana prije prekida svih natjecanja.

Najmlađi sin LaMelo ove je sezone igrao jako dobro u Australiji, prije nego što je napustio momčad Illawara Hawksa kako bi se pripremao za NBA draft, na kojem mu se prognozira da će biti izabran vrlo visoko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.