Euro 2020

Živković objasnio zašto je Hrvatska uspješnija od Srbije i BiH

Foto: EPA

BORIŠ ŽIVKOVIĆ, nekadašnji hrvatski reprezentativac, zadovoljan je kako je Hrvatska izgledala protiv Škotske (3:1) u odlučujućoj utakmici za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva.

"Konačno jedna dobra utakmica. Malo je i izbornik Zlatko Dalić izrotirao i stavio igrače na njihove prave pozicije, gdje treba. A oni su na teren prenijeli malo pozitivne energije između sebe, odigrali dobru utakmicu i konačno pobijedili", rekao je za Dnevni avaz 45-godišnji Živković, bivši igrač Hajduka, Sarajeva, Marsonije, Hrvatskog dragovoljca, Bayera, Portsmoutha, Stuttgarta i Kolna.

"Ne može više ni Modrić s 35-36 godina nositi momčad. Nisu ni Lovren i Vida više mladi, brzi i agresivni, ali Hrvatska ima jaku klupu. Tu je Juranović, koji je odigrao odlično, mali Vlašić stalno pokazuje kvalitetu, Ivanušec, Brekalo, Budimir, Pašalić... Pa Gvardiol, dečko ima 19 godina, a igra iskusno kao da ima 35."

Živković je novinaru iz BiH objasnio koja je razlika između Hrvatske, aktualnog svjetskog doprvaka, i ostalih reprezentacija s ovih prostora.

"Kvaliteta je najbitnija. Svi mogu pričati, pametovati. Kod nas ovdje, na Balkanu, svatko je izbornik, trener, ali prva i osnovna stvar je kvaliteta. I BiH i Srbija imaju individualnu kvalitetu, ali ako se to ne složi u kvalitetnu momčad, onda nema rezultata. Mora postojati zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima. Svi ti igrači moraju se poštovati, cijeniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regiji koristi", rekao je Živković, a onda se osvrnuo na probleme susjednih zemalja.

"U BiH i Srbiji je uvijek netko uvrijeđen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvrijeđen ili povrijeđen netko ako ne igra, ali izbornik treba izvući najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svatko misli da treba igrati i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat. A svima je ljepše i bolje kada se pobijedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smiješ reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvijek skupe oko zajedničkog cilja", rekao je Živković i dodao da su Francuzi prvi favoriti za zlato, a da je oduševljen i Nijemcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.