Ovo je čovjek kojeg su Kinezi učinili trećim najplaćenijim nogometašem svijeta

ARGENTINSKI veznjak brazilskog Fluminensea Dario Conca postat će treći najplaćeniji igrač svijeta prihvati li ponudu kineskog Guangzhou Evergrandea.

Ispred njega su samo Cristiano i Messi

Trenutno vodeća momčad kineske Superlige igraču koji nema nijednog nastupa za reprezentaciju nudi za dvoipolgodišnju suradnju fantastičnih 26.5 milijuna eura, što bi mu donijelo godišnju zaradu od 10.4 milijuna eura! Prema listi najbolje plaćenih nogometaša koju je objavio France Football u svibnju, takav bi transfer Concu svrstao na treće mjesto, odmah iza Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"To je sjajna ponuda za klub i ne može se opisati što bi posao značio za Concu. Postao bi jedan najplaćenijih nogometaša svijeta. Za njega je to jedinstvena prilika" komentirao je trener Fluminensea Abel Braga, koji se eto, već oprostio s Concom, iako se na njegovom novom petogodišnjem ugovoru s Fluzaom nije pošteno ni osušila tinta.

Conca: Od potucanja po posudbama do multimilijunaša

Conca definitivno ne vrijedi pustih milijuna koje će za njega istresti Kinezi, ali ne može se reći da je anonimac i bezveznjak. Naprotiv, prošle godine u izboru brazilskog medijskog giganta Globa, izabran je za najboljeg nogometaša u toj zemlji. Isti mu je naslov dodijelio i urugvajski El Pais, koji ga je postavio na 15.mjesto u Južnoj Americi. Za sjajnu Fluminenseov šampionsku 2010. Placar ga je nagradio Zlatnom loptom. Zanimljivo, procvjetao je dosta kasno, tek s 24 godine u Vasco de Gami, gdje je došao na jednu od mnogobrojnih posudbi iz River Platea, nakon čega je ostao u Brazilu.


Guangzhou je doveo i Clea: Izbačeni u drugu ligu zbog kupnje utakmica, danas kupuju igrače



Još je interesantnija priča o njegovim novim poslodavcima, Guangzhou Evergrandeu, klubu koji je u posljednjih 20-ak godina ime i grb mijenjao češće nego Dinamo - šest puta, ovisno o promjeni sponzora. Trenutno im je simbol tigar okružen plamenom i sloganom na engleskom "Be the best forever". To im neće biti teško sve dok iza njih stoji moćna i prebogata Evergrande grupacija za nekretnine, koja ih je preuzela u veljači prošle godine, odmah nakon što su izbačeni u drugu ligu zbog kupnje utakmice.

Predsjednik kluba Xu Jiayin ove je zime iz Partizana doveo brazilskog napadača Clea. Za nekoga tko je u 7 utakmica pretkola Lige prvaka zabio 9 golova (od toga tri Anderlechtu u odlučujućim utakmicama za proboj u LP), a u skupini Lige prvaka Arsenalu po gol u Beogradu i Londonu, nije se očekivalo da ode u Kinu. Međutim, Partizan nije odbio 4 milijuna eura odštete, a Cleo milijun godišnje. Dovođenjem Conce, Jiayin pokazuje da je to bilo tek predigra

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.