Znate li tko je zadnji trener koji je vodio Hajduk cijelu sezonu?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

IVAN LEKO dobio je otkaz nakon deset mjeseci vođenja Hajdukove momčadi. Naslijedio ga je Mislav Karoglan, trener koji je ujedno i njegov prethodnik. Leko se tako priključio velikom broju Hajdukovih trenera koji nisu uspjeli izdržati na klupi jednu cijelu sezonu. Zadnji koji je to uspio bio je Igor Tudor, koji je na klupi Hajduka bio od travnja 2013. do veljače 2015. godine.

Tudor je, dakle, vodio Hajduk u sezoni 2013./2014. Nije to bila posebno dobra sezona za Splićane. Završili su na trećem mjestu, zaostajali su za vodećim Dinamom 22 boda te za drugoplasiranom Rijekom 11 bodova. Nakon 646 dana dugog Tudorovog mandata, na Hajdukovoj su se klupi mijenjali privremeni i stalni treneri.

Hajduk su vodili: Hari Vukas, Stanko Poklepović, Goran Vučević, Damir Burić, Marijan Pušnik, Marko Lozo, Joan Carillo, Željko Kopić, Zoran Vulić, Siniša Oreščanin, Boro Primorac, Toni Golem, Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Mislav Karoglan i Ivan Leko. Valja naglasiti da je Tudor imao i drugi mandat od 1. siječnja do 21. kolovoza 2020. godine.