Hrvatska reprezentacija

Zove se Noah Phil Pesch, nastupa u Bayeru i srušit će rekord U-19 Hrvatske

Foto: Guliver Image

IZBORNIK mlade hrvatske U-19 nogometne reprezentacije Josip Šimunić objavio je popis igrača za predstojeće utakmice kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine, a na popisu se našao i 16-godišnji Noah Phil Pesch.

Riječ je o nogometašu koji će ako dobije priliku protiv Gibraltara (10. studenoga), Armenije (13. studenoga) ili Škotske (16. studenoga) postati najmlađi igrač u povijesti juniorske reprezentacije Hrvatske. Noah Phil Pesch je već nekoliko puta nastupio za Hrvatsku u prijateljskim utakmicama, ali sada ima priliku upisati službeni debi.

Peschov otac Manfred je Nijemac, majka Klaudija je iz okolice Zadra, a iako je on već igrao za njemačku reprezentaciju, odlučio je nastupati za Hrvatsku. Za prvu momčad Bayera iz Leverkusena je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, pokriva više ofenzivnih pozicija, a njegov godinu stariji brat Leon Mate također igra za mlađe hrvatske kategorije i prošlog mjeseca je debitirao za juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Noah je, prema Klaudijinim riječima, jako vezan za svog djeda iz Hrvatske i upravo je zbog njega odabrao hrvatsku reprezentaciju. Ove sezone je u juniorskoj Bundesligi u šest nastupa postigao tri pogotka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.