Zrinjski saznao prvog protivnika u Ligi prvaka. Otvoren mu je put do europske jeseni

Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ZRINJSKI iz Mostara će u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv armenskog prvaka Urartua, odlučio je današnji ždrijeb u Nyonu. Prvak Bosne i Hercegovine je mogao izvući teže protivnike, poput Dinamo Tbilisija (Gruzija) i Farul Constante (Rumunjska), no klub hrvatskog trenera Krunoslava Rendulića na kraju može biti zadovoljan ždrijebom.

Prve utakmice igrat će se 11. i 12. srpnja, a uzvratne su na rasporedu sedam dana kasnije. U slučaju prolaska prvog pretkola Lige prvaka bosanskohercegovački prvak bi imao čak tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu. Prvo bi igrao drugo pretkolo Lige prvaka i tu bi prolaskom osigurao najmanje play-off Europa lige te samim tim kasnije igrao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Velike šanse za dočekati jesen u Europi

Neki od potencijalnih suparnika Zrinjskom u drugom pretkolu su Dinamo (Hrvatska), Kopenhagen (Danska), Galatasaray (Turska), Ferencvaros (Mađarska), Qarabag (Azerbejdžan), Slovan Bratislava (Slovačka), Molde (Norveška), Ludogorets (Bugarska), Sheriff (Moldavija), BATE Borisov (Bjelorusija).

Ako ispadne, Zrinjski ide u treće pretkolo Europa lige i tu bi igrao protiv kluba koji je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka. Prolaskom bi izborio play-off Europa lige i najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Ispadanjem bi otišao u play-off Konferencijske lige i ondje u dvomeču imao priliku ispisati povijest bosanskohercegovačkog nogometa.

Podsjetimo, prošle sezone je Zrinjski kao nenositelj u prvom pretkolu Lige prvaka ispao od Sheriffa. Zatim je u Konferencijskoj ligi izbacio Tiranu i Tobol i na kraju nesretno golom škaricama u posljednjoj minuti i na penale ispao od Slovana.

Pročitajte više