Zrinka Ljutić u borbi za rezultat karijere u veleslalomu, ni pobjeda nije daleko

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA skijašica Zrinka Ljutić drži odlično peto mjesto u prvoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup u Soldeuu u Andori. Ljutić je ostvarila vrijeme 1:01.46 zaostavši 37 stotinki za vodećom Talijanskom Martom Bassino. Drugo mjesto drži njena sunarodnjakinja Federica Brignone sa samo tri stotinke slabijim vremenom, a treća je Novozelanđanka Alice Robinson (+0.11), što znači da Ljutić za pobjedničkim postoljem zaostaje tek 26 stotinki. Druga vožnja je u 13:30.

Prilika za rezultat karijere u veleslalomu

Uspije li se probiti među prve tri, to bi joj bilo treće postolje karijere, drugo sezone, ali prvo u veleslalomu. Ljutić se prvi put na postolje popela u siječnju 2023. u Špindleruvu Mlynu, gdje je bila treća u slalomu. Prije tri tjedna u istoj disciplini bila je druga u slovačkoj Jasni, dan nakon što je na istom skijalištu ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu osvojivši četvrto mjesto.

I Zubčić u borbi za postolje

Danas se u slovačkom Banskom vozi i veleslalom za skijaše, u kojem Filip Zubčić drži izvrsno četvrto mjesto sa 74 stotinke zaostatka za vodećim Marcom Odermattom, ali samo 27 za Manuelom Fullerom, koji drži treće mjesto, posljednje na pobjedničkom postolju.