Zubac igrao u čudesnom povratku Clippersa za prekid niza od pet poraza

Foto: Profimedia

LOS ANGELES CLIPPERSI u svojoj dvorani pobijedili su Memphis Grizzliese 135:129. Clippersi su sa šest bodova prednosti otišli na poluvrijeme, no Memphis je u trećoj četvrtini ubacio čak 51 poen, čime je u zadnju dionicu utakmice ušao s vodstvom 112:97.

Kawhi Leonard i Paul Jones preuzeli su utakmicu u svoje ruke u posljednjoj četvrtini, ubacivši sve poene u nizu 17:0 za Clipperse. George je susret zaključio s 42 poena i 11 skokova, dok je Leonard imao 34 poena uz deset skokova. Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 17 minuta za sastav iz LA-a. Imao je šest poena i devet skokova. 

Memphis igrao bez najveće zvijezde

Najbolji igrač Grizzliesa Ja Morant nije nastupio jer je suspendiran nakon što je na Instagramu pokazivao pištolj. Prvo ime momčadi iz Memphisa u ovoj utakmici bio je stoga Desmond Bane, koji je imao 30 poena. Tyus Jones je ubacio 25 uz 12 asistencija, a Jaren Jackson Jr. 24 poena.

Memphis je doživio drugi poraz u nizu te se s omjerom 38-25 nalazi na drugom mjestu Zapadne konferencije. Clippersi su prekinuli negativni niz od pet uzastopnih poraza, pa su sada na 34-33, odnosno osmom mjestu koje vodi u play-in.