hrvatski sportaši

Zubac je dobio ogroman ugovor u NBA-u: Koji je na ljestvici najplaćenijih Hrvata?

Grafika: Index, Foto: Profimedia, EPA-EFE

IVICA ZUBAC potpisao je novi ugovor s Los Angeles Clippersima koji mu jamči 33 milijuna dolara za sljedeće tri sezone. Zubac je tako postao drugi najplaćeniji hrvatski košarkaš u NBA ligi iza Bojana Bogdanovića, koji zarađuje ogroman novac u Utah Jazzu.

Zubac, jasno, neće vidjeti svih 33 milijuna dolara jer je riječ o bruto plaći, a porezi na takva primanja su u Americi odnosno Kaliforniji ogromni. Neto plaća koju će Zubac dobiti je 52.4 posto manja od bruto iznosa, pa će mu po sezoni pripasti oko 5.23 milijuna dolara ili oko pet milijuna eura kad se iznos preračuna.

To Zupca čini sedmim najplaćenijim hrvatskim sportašem, a na prvome mjestu je i dalje Bojan Bogdanović, čija plaća za sljedeću sezonu iznosi 19.5 milijuna dolara, što je, kad se odbiju federalni i državni porezi, neto 10.4 milijuna eura. 

Luka Modrić bruto zarađuje 19.7 milijuna eura, od čega na poreze otpada gotovo deset milijuna eura. Ivan Perišić je u Tottenhamu dobio milijun eura veću plaću po sezoni nego što je imao u Interu, pa je na ljestvici preskočio Matea Kovačića i izjednačio se s Brozovićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.