skijanje

Zubčić je i prije zadnje utrke sezone ostvario povijesni pothvat

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

FILIP ZUBČIĆ je u Kranjskoj Gori zauzeo šesto mjesto na predzadnjoj utrci veleslaloma u Svjetskom kupu. Ispred njega su bila oba njegova suparnika za veleslalomski Globus, Marco Odermatt je pobijedio, a Alexis Pinturault je bio četvrti.

Najboljem hrvatskom skijašu tako prije posljednje utrke sezone ostaje samo teoretska šansa da bude ukupni pobjednik u ovoj disciplini. Pobjeda na utrci nosi 100 bodova, a prije iduće subote i završnice Svjetskog kupa u Lenzerheideu vodeći veleslalomaš Odermatt ima 625 bodova, Pinturault 600, a Zubčić 526. 

Od vodećeg dakle ima 99 bodova manje, pa bi mu za osvajanje malog Globusa trebala pobjeda na zadnjoj utrci te da tamo Odermatt i Pinturault ne naprave ništa. 

Pobjeda donosi spomenutih 100 bodova, a drugo mjesto 80, treće 60, četvrto 50, peto 45... Zubčiću dakle za konačni trijumf nije dovoljno da on primjerice pobijedi u Lenzerheideu, a da mu konkurenti budu četvrti ili peti, jer bi ga i tako nadmašili u konačnom poretku. 

Međutim, Zubčić je bez obzira na to plasman u zadnjoj utrci sezone ostvario sjajan ukupni rezultat. Drugu godinu zaredom osigurao je treće mjesto među najboljim veleslalomašima svijeta. 

Odličan je i u ukupnom poretku za Svjetski kup. Kada se zbroje bodovi iz svih disciplina, najbolji hrvatski skijaš je tjedan dana prije kraja sezone sedmi na svijetu. 

SK veleslalom (9/10)

 1. Marco Odermatt (Švi)                625 bodova
 2. Alexis Pinturault (Fra)             600
 3. FILIP ZUBČIĆ (HRV)                  526
 4. Loic Meillard (Švi)                 393
 5. Mathieu Faivre (Fra)                318 

SK ukupno (32/37) 

 1. Alexis Pinturault (Fra)            1100 bodova
 2. Marco Odermatt (Švi)               1069 
 3. Marco Schwarz (Aut)                 718
 4. Loic Meillard (Švi)                 710
 5. Matthias Mayer (Aut)                700
 6. Vincent Kriechmayr (Aut)            675
 7. FILIP ZUBČIĆ (HRV)                  642

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.