skijanje

Zubčić o ponajboljem skijašu svijeta: Bahat je, pokupit će šamarčinu

Foto: Getty Images

FILIP ZUBČIĆ briljirao je u veleslalomu u njemačkom Garmisch Partenkirchenu prije dva dana. Nakon prve vožnje bio je deveti, a sjajnom drugom vožnjom doskijao je do četvrtog mjesta. 

"Odradili smo još jedan odličan veleslalom, stvarno sam bio sretan, malo je falilo da budem na postolju, ali nemamo za čim žaliti jer je još jedan vrhunski rezultat iza nas.

Opet smo uzeli hrpu bodova i to je stvarno super. Došli smo u Zagreb malo se odmoriti, odraditi koji dan kondiciju te se nadam da ćemo jedan dan na Sljemenu uspjeti trenirati, a u četvrtak idemo u Chamonix", kazao je za kamere HRT-a najbolji hrvatski skijaš.

Zubčić je u vrhunskoj formi

Zubčić je ove sezone u sjajnoj formi. Ovo mu je bio treći put da završava među deset najboljih, dok je u Adelbodenu dohvatio drugo mjesto, postolje i ostvario najveći uspjeh u karijeri.

"U vrhunskoj sam formi, ali nadam se čak da to još nije forma života. Nadam se da će forma života biti kada ću se boriti za Globus, da budem u vrhu u slalomu i veleslalomu, no forma je stvarno na jednom top nivou. Četvrti sam veleslalomaš svijeta ove godine.

Nemam za čime žaliti, jako sam sretan. I uspjeli smo i slalom dogurati do jako dobre pozicije. Sada sam 34. na listi, ali četvorica fale, tako da ću startati u 30 sljedeći slalom.

I to je isto jedan od onih kratkoročnih ciljeva koje sam si postavio - da oko Schladminga i Chamonixa startam među 30 i u tome sam uspio. Idemo jako svaku utrku do kraja i probati što više bodova uzeti", dodao je Zubčić.

Sukob s bahatim Norvežaninom

Osim po dobrim rezultatima, ovu skijašku sezonu Zubčić će pamtiti i po sukobu s jednim od najboljih skijaša današnjice Henrikom Kristoffersenom. Dogodilo se to prije nekoliko tjedana u Wengenu. Skijaši su pregledavali stazu uoči druge vožnje slaloma, a onda je Norvežanin bahato dobacio hrvatskom skijašu.

Zubčić je za HRT ispričao što se točno dogodilo. 

"Kristoffersen je vodeći, ali ja se nadam se da neće osvojiti Globus, nek' radije uzme Pinturault. Njega nitko previše tamo ne voli, mislim da ga ni Norvežani previše ne vole, koliko mi se čini. On je dosta bahat i arogantan. Čini mi se da se namjerno voli svađati s ljudima, voli kad je nervozan.

Posvađao sam se s njime u Wengenu i zato ga sad namjerno ignoriram. Dan utrke nije vrijeme za svađanje jer samog sebe bacim iz fokusa, a njemu možda te stvari i pomažu", prepričao je Zubčić pa je dodao:

"Dečko možda voli tenzije, ja mu to sigurno neću tolerirati, da bude bahat i bezobrazan prema meni ili drugim našim reprezentativcima. Bio je bezobrazan i prema Istoku Rodešu u kombiju kad smo išli na proglašenje.

Dobro mu je Istok odbrusio i rekao. Mora se dečko malo spustiti na zemlju, nije on tamo Bog i batina. Pokupit će šamarčinu od nekoga na kraju krajeva", zaključio je Zubčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.