Zvezda nije uspjela potjerati Borjana, ali ga je maknula iz kluba. Evo gdje će igrati

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages/PIXSELL

MILAN BORJAN završio je svoj šestogodišnji mandat u Crvenoj zvezdi. Dolazak Izraelca Baraka Bakhara na klupu te beogradske momčadi označio je kraj za Borjana u klubu i on će karijeru nastaviti na posudbi u Slovanu iz Bratislave. Između vratnica u sljedećoj sezoni stajat će Bakharov sunarodnjak Omri Glazer.

Novi trener je već obavijestio Borjana da ga ne vidi kao prvog vratara i da će potražiti novo rješenje. Otkazivanje ugovora bilo bi preskupo i iskusni kanadski vratar napustio je redove srpskog prvaka te će karijeru nastaviti u Slovačkoj, gdje bi trebao redovito nastupati. Naime, Borjan želi 2026. igrati za Kanadu na Svjetskom prvenstvu i dotad mora održavati formu.

Imao je najveću plaću u Zvezdi

Slovaci će plaćati polovicu njegove plaće koja iznosi 800.000 eura. To je ujedno i najveća plaća nogometaša u tom beogradskom klubu, tvrde srpski mediji i dodaju da nitko nema veću plaću od 600.000 eura. Borjan je bio kapetan momčadi od 2020., a u šestogodišnjem mandatu osvojio je tri dvostruke krune.

U Zvezdi je igrao od 2017. godine. U karijeri je još branio za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš i Koronu Kielce. Za reprezentaciju Kanade nastupio je 72 puta, a imao je i tri nastupa na Mundijalu u Kataru 2022. godine. Na jednom od njih primio je četiri gola od Hrvatske u porazu Kanade 4:1, no nije samo po tome poznat hrvatskim navijačima.

Rođen u Kninu, a tvrdi da nije rođen u Hrvatskoj

Oni ga posebice znaju zbog neprimjerenih izjava o Domovinskom ratu. Rođen je u Kninu 1987., u kojem je živio do operacije Oluja. 

"Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je ranije.