Zvijer od 206 cm i 125 kg uništila jednog od najboljih za senzacionalni Final Four

Foto: Profimedia

POZNATI su svi sudionici NCAA Final Foura, završnog turnira američke sveučilišne košarkaške lige, a među putnike u Glendale u Arizoni senzacionalno se ubacio i North Carolina State pobjedom nad slavnim Dukeom 76:64. 

NC State je bio 11. nositelj Divizije Jug te je tako izjednačio rekord kao najniže postavljena momčad u povijesti koja je izborila Final Four, nakon LSU-a 1986., George Masona 2006., VCU-a 2011., Loyole Chicaga 2018. i UCLA-a 2021. godine. Niti jedna od tih momčadi nije postala prvak, pa ni ušla u finale.

Najveća zvijezda NC Statea je DJ Burns Jr., 206 cm visoki i 125 kg težak centar, koji je sinoć zabio 29 poena u pobjedi nad favoriziranim Dukeom, dominirajući protiv Kylea Filipowskog, jednog od najboljih centara lige.

Iz Divizije Srednji zapad izašao je prvopostavljeni Purdue, koji je bio bolji od Tennesseeja 72:66 i na Final Fouru će igrati protiv NC Statea. Drugi par čine UConn, koji je u finalu Divizije Istok kao prvi nositelj izbacio Illinois 77:52, i Alabama, koja je u Diviziji Zapad svladala Clemson 89:82. 

Najveći dan u povijesti ženske košarke

U ženskoj konkurenciji preostale su još dvije utakmice Elite 8 faze, odnosno četvrtfinala, a Amerikanci večerašnji program proglašavaju najvećim danom u povijesti ženske košarke. Razlog za to je okršaj sveučilišta Iowa i LSU, predvođenih superzvijezdama Angel Reese i Caitlin Clark.

Gotovo podjednako uzdižu okršaj USC-a i UConna zbog njihovih zvijezda JuJu Watkins i Paige Bueckers, ali za sveučilište iz Connecticut nastupa i Zagrepčanka Nika Mühl, koja je nedavno postala rekorderka tog koledža u asistencijama.

NC State ima obje ekipe na Final Fouru

Na Final Four, koji će se od 5. do 7. travnja održati u Clevelandu, već su se plasirale ekipe South Caroline, koja je svladala Oregon State 70:58, i North Carolina Statea, koja je izbacila Texas 76:66.

To znači da North Carolina State ima predstavnike na Final Fouru i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a večeras mu se može pridružiti i UConn ako njegove ženska ekipa prođe USC. Muški Final Four u Glendaleu održava se od 6. do 8. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.