Zvijezda Netsa odigrala je 83 NBA utakmice ove sezone. Evo kako je to moguće

Foto: Profimedia

SAMO ČETIRI sekunde utakmice između Philadelphia 76ersa i Brooklyn Netsa odigrao je Mikal Bridges, ali i te četiri sekunde bile su mu dovoljno za neobično postignuće u NBA ligi. Odmah nakon prekršaja koji je napravio nakon podbacivanja prve loptenapustio je teren, no i te četiri sekunde bile su dovoljno da napravi ono što je želio. Nastupio je ove sezone u svojoj 83. utakmici.

Budući da sve franšize u NBA ligi igraju 82 susreta kroz osnovni dio sezone, jasno je da je Bridgesovo postignuće neuobičajeno, no ne može se reći da je i nikad viđeno. Točnije, zvijezda Netsa je 42. igrač u povijesti NBA lige koji je odigrao 83 ili više utakmica u istoj sezoni.

Bridges je u utakmici, koju su igrali mahom igrači iz drugog plana, nastupio samo kako bi produžio svoj niz odigranih utakmica u kojima je mogao nastupiti. Trenutačno je na 392 uzastopne. Usput se dogodilo i da mu je to bila 83. u ovoj sezoni.

Za Sunse 56, za Netse 27

Do nje je došao tako da su ga Netsi uzeli od Phoenix Sunsa kao dio razmjene za Kevina Duranta. Dotad je za Sunse već bio odigrao 56 utakmica, a do kraja osnovnog dijela sezone za Netse skupio još njih 27.

Posljednji igrač koji je odigrao više od 82 utakmice u sezoni bio je Josh Smith 2014./15. Nastupao je tada za Detroit Pistonse i Houston Rocketse. Bridges je u ovoj sezoni na prosjecima od 20.1 koša, 4.4 skoka i 3.3 asistencije po utakmici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.