Zvijezda Newcastlea vozila u pijanom stanju. Trener bi ga mogao poslati na tribine

Foto: EPA-EFE

NEWCASTLE je ove sezone jedno od najvećih iznenađenja engleske Premier lige. Klub sa sjevera zemlje prije godinu dana dobio je superbogate vlasnike u saudijskoj kraljevskoj obitelji i njihovim partnerima, ali usprkos tome nije se trošilo na dovođenje superzvijezdi kao što su neki predviđali.

Stizala su iskušana premierligaša imena, poput Kierana Trippiera, Dana Burna i Matta Targetta, te talentirani stranci poput Bruna Guimaraesa, Svena Botmana i Alexandera Isaka. Klupu je preuzeo jedan od najtalentiranijih engleskih trenera nove generacije, Eddie Howe (45, i Svrake se trenutno nalaze na trećem mjestu. 

Newcastleu u nedjelju 15. siječnja u goste stiže Fulham, ali važan veznjak Howeove ekipe, Brazilac Joelinton (27), mogao bi ostati na tribinama iako je fizički spreman za igru. Naime, njega je prije par dana policija oko jedan ujutro zaustavila dok je u pijanom stanju vozio auto.

Brazilca 26. siječnja čeka saslušanje pred prekršajnim sudom, a Howe bi mu prema britanskim medijima mogao odrediti disciplinsku mjeru "hlađenja" u trajanju od jednog kola. Joelinton je u Newcastle stigao 2019. godine, a ove sezone nastupio je u 16 od 18 prvenstvenih kola.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.