Zvijezda Portugala: Hrvatska je najbolja momčad s kojom smo igrali u novoj eri

Foto: EPA

HRVATSKA je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva pobijedila Portugal u Lisabonu 2:1. Strijelci za prvu pobjedu Hrvatske nad Portugalom u povijesti bili su Luka Modrić iz jedanaesterca te Ante Budimir. Za domaće je pogodio Diogo Jota.

Dias: Hrvatska je vjerojatno bila najbolja momčad s kojom smo igrali u novoj eri

Ruben Dias, branič Portugala i zvijezda Manchester Cityja, dao je izjavu nakon utakmice. Na pitanje zabrinjava li ga poraz uoči Eura, koji počinje 14. lipnja, rekao je: "Ne zabrinjava, baš smo zbog toga željeli izazov. Hrvatska je vjerojatno bila najbolja momčad s kojom smo igrali u novoj eri i baš u takvim utakmicama možemo saznati kako ćemo se nositi u stresnim trenucima.

Ovo je bilo veliko iskustvo, a rezultat je mogao biti drugačiji. Penal je bio sporan, ali oni su neovisno o tome stvarali prilike. Dominirali smo u drugom poluvremenu, a Hrvatska je zabila kada smo bili bolji. Nitko ne voli izgubiti i nismo zadovoljni rezultatom.

Dobro je spustiti se na zemlju i shvatiti da je, koliko god talenta i individualne kvalitete imali, potrebno bolje funkcionirati kao momčad i razumjeti svaki segment igre. Imamo puno prostora za rast, a rast ćemo onoliko brzo koliko ćemo shvaćati što nam nedostaje."

Hrvatska otvara Euro sa Španjolskom, a Portugal s Češkom

Momčad izbornika Zlatka Dalića iz Portugala će otputovati u Njemačku, gdje ju u subotu u 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu očekuje prva utakmica protiv Španjolske. Uz te dvije reprezentacije, u skupini B nalaze se također Italija i Albanija. 

Portugal će u ponedjeljak odigrati još jednu pripremnu utakmicu s Irskom, a potom joj redom slijede susreti s Češkom, Turskom i Gruzijom u sklopu skupine F Europskog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.