Shaqiri srušio Dance na otvaranju U-21 Eura: Volim pritisak i nastupe na velikoj sceni

NA otvaranju Europskog prvenstva u Danskoj za nogometaše do 21 godine domaćin je doživio poraz od Švicarske 1:0.Nakon utakmice Dancima nije bilo lako.

Baselov Xherdan Shaqiri zabio je pobjednički gol u 48. minuti, a do kraja Danci nisu uspjeli izbjeći poraz. Villarrealov napadač Nicki Bille Nielsen nakon utakmice je razočaran odjurio s terena u svlačionicu. Njegov pogodak na kraju utakmice poništen je zbog zaleđa.

"Kad sam zabio, bio sam najsretniji čovjek na svijetu, a kad sam vidio podignutu zastavicu, bio sam tako razočaran. Sekundu kasnije bio sam najbjesniji čovjek na svijetu", rekao je Nielsen.

Danci razočarani domaćim porazom: "Bili smo nervozni, dobit ćemo Bjelorusiju"

Danci su imali deset pokušaja u okvir gola, dok je Švicarska imala tri, što dovoljno govori o stanju na terenu.

U utorak Danska igra protiv Bjelorusije koja je s 2:0 pobijedila Island. Domaćin mora tražiti pobjedu ako želi ostati u borbi za drugi krug.

"Bili smo nervozni jer nam je bila prva utakmica. Mislim da ćemo u sljedećoj utakmici jače napasti, ne možemo više čekati", rekao je Nielsen, a kapetan Danske Andreas Bjellans dodao je: "Igrali smo dobro u drugom dijelu, a posljednjih 30 minuta stvorili smo puno prilika. Imali su Švicarci odličnog golmana koji je sve zaustavljao. Bit će teško protiv Bjelorusije, ali moramo pobijediti".


Zvijezda utakmice Xherdan Shaqiri, zanimljivo, ima više nastupa za seniorsku reprezentaciju (11) nego za mladu (2) u koju je uskočio nakon što je sa starijim kolegama odradio 90 minuta u 2:2 remiju s Engleskom na Wembleyu u kvalifikacijama za Euro 2012.

"Pod velikim smo pritiskom, ali ja to volim. Volim igrati na velikoj pozornici. Sretan sam što sam mogao pomoći momčadi. Od mene se očekuje puno i zato želim odigrati dobro. Drago mi je da smo pobijedili Dansku koja ima kvalitetu, ali uspjeli smo ih kontrolirati. Pobjeda nad domaćinima znači da imamo dobre šanse za uspjeh", rekao je nakon utakmice Shaqiri.

Engleska u obranu srebra kreće protiv moćne "La Rojite"

Prva utakmica bit će i najteža za Španjolsku i Englesku koje se sa Češkom i Ukrajinom bore u drugoj skupini. Španjolci su glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka dok Englezi žele dokazati da su napokon zreli za trofej nakon što ih je prije dvije godine u finalu porazila Njemačka predvođena Oezilom, Khedirom, Aogom i Boatengom. Nijemaca na ovom turniru nema jer su u kvalifikacijskoj skupini završili treći iza Češke i Islanda.

Španjolci, europski prvaci iz 1986. i 1998., su nastup izborili ukupnom 5:1 pobjedom protiv Ladićeve Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama, a Englezi su s 2:1 preskočili Rumunjsku. "La Rojitu" predvodi generacija talentiranih mladih igrača iz najvećih španjolskih klubova koja je s U-19 reprezentacijom prošle godine igrala finale Eura u Francuskoj. Juan Mata, Jeffren, Bojan Krkić, David De Gea, Thiago Alcantara samo su neki od igrača koji večeras od 20:45 igraju protiv engleskih vršnjaka predvođenih Ryanom Bertrandom, Danielom Sturridgem (Chelsea), Philom Jonesom (Blackburn), Jordanom Hendersonom (Liverpool), Chrisom Smallingom (Manchester United)...

Od 18 sati igraju Češka i Ukrajina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.