TRANSFERI

Zvijezdu Reala pitali bi li ikada mogao igrati za Barcelonu: Gledajte...

Foto: EPA-EFE

PRVI put nakon 26 godina jedan igrač mogao bi Real Madrid zamijeniti Barcelonom. Katalonski list Mundo Deportivo jučer je javio da Xavi želi dovesti krilnog napadača Marca Asensija (26), kojem na kraju ove sezone istječe ugovor s madridskim klubom. Asensio je kod Ancelottija pao u drugi plan i ne vjeruje se da će mu Real produljiti ugovor.

U razgovoru s renomiranim španjolskim novinarom Juanmom Castanom za El Partidazo de COPE, Asensio je rekao kako je čuo za Barcelonin interes i kako je to normalno u svijetu nogometa gdje se svako malo pojavi interes novog kluba. Na pitanje može li reći da nikada neće igrati za Barcelonu, zvijezda Reala dala je odgovor koji se nimalo nije svidio navijačima kraljevskog kluba i to su mu jasno poručili putem društvenih mreža.

Naime, Asensio se izmotavao oko odgovora pa naposljetku poručio: "Gledajte, nikad nisam razmišljao o budućnosti u Barceloni, nisam razmišljao kako bi to bilo... Ma, ne znam! Trenutno ne mogu odgovoriti na to pitanje."

Igrač nije otišao iz Reala u Barcelonu 26 godina

Asensio je u Real stigao 2015. godine iz Mallorce i otada je u 239 nastupa postigao 50 pogodaka. Ove sezone zabio je Leipzigu u Ligi prvaka. Ostvari li se njegov transfer u Barcelonu, postao bi prvi igrač nakon Luisa Enriquea (1996.) koji je direktno prešao iz Reala u Barcu.

U međuvremenu je bilo transfera s Camp Noua na Santiago Bernabeu, ali ne i obrnuto. Iz Reala u Barcu prešao je i Robert Prosinečki 1995. godine, no on je između ta dva transfera imao i posudbu u Real Oviedu.

Ugovor s madridskim klubom Asensio ima do kraja sezone. Proteklih tjedana su se vodili pregovori između njega i Reala oko produljenja, ali do dogovora nije došlo pa je izvjesno da će Asensio promijeniti klub.

"Barcelona se planira tu upetljati. Prednost katalonskog kluba je što ima dobar odnos s Jorgeom Mendesom, agentom Realovog igrača", piše Mundo Deportivo. Barcelona se nada da Asensio neće napustiti Real u siječnju te da će ga uspjeti dovesti na kraju sezone bez odštete.