HRVATSKI TRENERI

Soldo preživio u Austriji: U zadnjem kolu izborio ostanak u ligi

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZVONIMIR SOLDO je ispunio cilj kluba koji je preuzeo u veljači - spasio ga je od ispadanja iz lige.

Austrijska Admira Wacker bila je prvi Soldin klub nakon deset godina pauze, a preuzeo ju je na predzadnjem mjestu austrijske lige i u grčevitoj borbi za opstanak. Ona je trajala cijelo njegovo vrijeme na klupi tog austrijskog kluba, a u posljednjem kolu, koje se igralo u subotu, Admira je bila ondje gdje ju je Soldo i preuzeo - na predzadnjem mjestu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Da stvar bude bolja, gostovala je u Innsbrucku kod Tirola, izravnog konkurenta za ispadanje iz lige, koji bi se od ispadanja spasio pobjedom. Soldina Admira je izdržala i s tvrdih 0:0 osigurala ostanak u ligi.

Navijači ih dočekali usred noći

"Govorio sam igračima da će ovo biti veliki ispit i moram im čestitati na pristupu utakmici u ovoj teškoj situaciji. Dali su sve od sebe, a za to ih je nagradila i sreća, koje nismo imali u nekim drugim utakmicama", rekao je Soldo nakon utakmice.

Njega i igrače Admirini navijači dočekali su po povratku u Mödler u 2 sata iza ponoći.

"Mi možda nemamo najviše navijača u ligi, ali imamo najbolje. Mogu im samo zahvaliti od srca. Prolazili su me trnci kad sam ih vidio. Nije nam bilo lako izboriti ostanak. Ne volim tražiti isprike, ali nismo imali puno igrača na raspolaganju. No svi su grizli i trudili se da zajedno dođemo do cilja. Sad se idem malo odmoriti u Zagreb na dan-dva i onda se vraćam pripremama za sljedeću sezonu. Bit će puno posla, ali nitko ne želi opet proživljavati ovu dramu", dodao je Soldo.

Admiru je preuzeo 25. veljače, dva kola prije kraja osnovnog dijela austrijske lige, što mu je bio prvi trenerski angažman nakon deset godina. Dobro je krenuo odigravši 1:1 u gostima kod Tirola pa je tjedan dana kasnije kod kuće pobijedio Altach 2:0.

Prvi angažman nakon deset godina

Admira je sezonu nastavila u ligi za ostanak, a pobjeda protiv Altacha bila je posljednja Soldina domaća pobjeda do kraja sezone. Jedine dvije pobjede do kraja sezone upisao je u gostima kod St. Poltena i Mattersburga, ali ni Tirol nije briljirao, što je dosta pomoglo Admiri u borbi za ostanak.

Prije nego što je preuzeo austrijski klub, Soldo je deset godina bio bez posla i provodio ga je jedno vrijeme kao voditelj poznatog zagrebačkog kafića Bulldog. Prije toga je dvije godine bio trener Kölna, a prvi trenerski angažman imao je u Dinamu. Hrvatskog prvaka vodio je u proljetnom dijelu prvenstva 2008. godine i osvojio prvenstvo i Kup, ali je na Poljudu u emisiji nakon uzvratne utakmice finala Kupa protiv Hajduka rekao da daje ostavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.