18-godišnji piroman koji je zapalio Duće završio u zatvoru da ponovno ne potpali požar

Ilsutracija: Arhiva

18-GODIŠNJAK, osumnjičen za potpaljivanje velikog požara u Dućama, završio je po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u istražnom zatvoru kako ne bi ponovio djelo. Terete ga, naime, da je izazvao i lanjski požar u Zadvarju pa je evidentno da postoji opasnost da se ponovno ne dohvati upaljača i potpali još koji požar. Policiji je navodno kazao da je palio jer mu je tako došlo. Trenutna inspiracija, čini se.

Kako neslužbeno doznajemo, vatrogascima je bio već neko vrijeme sumnjiv. Prije dvije noći pojavio se na požarištu pola sata nakon što je buknulo kako bi se raspitao što ima nova.

Zbog trenutne inspiracije piromana 200 vatrogasaca borilo se s vatrom cijelu noć

Po Omišu se, inače, priča da je navodno pokušao i iduću večer potpaliti požar pa mu nije pošlo za rukom jer su ga primijetili. U svakom slučaju, u prijavi o tome nema traga jer bi ga onda valjda gonili i za pokušaj potpale još jednog požara.

Osumnjičeni je, inače, iz jednog sela u omiškoj zagori i ljudima je djelovao normalan. Ispostavilo se, međutim, kako se radi o nesavjesnom piromanu koji je požar u Dućama potpalio na tri mjesta. Izgorjelo je 50 hektara makije i poljoprivrednih kultura, a 200 gasitelja borilo se cijelu noć s požarom. Vatra je došla i u blizinu prvih kuća u Dugom Ratu, no obranjene su zahvaljujući požrtvovnosti vatrogasaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.