18 kuna sat: Francuski koncesionar nakon taksi povećao i cijenu parkinga u Zagrebačkoj zračnoj luci!

Screenshot: Međunarodna zračna luka Zagreb

U MEĐUNARODNOJ zračnoj luci Zagreb do sada je cijena parkiranja bila 15 kuna po satu, no novi koncesionar procijenio je kako je to ipak premala cijena te ju je povećao za tri kune! Naime, nova cijena parkiranja po satu sada iznosi 18 kuna na glavnom P1 parkiralištu i na parkiralištu P3. Do 3 sata parkiranja plaća se 18 kuna, a svaki dodatni sat nakon toga naplaćuje se tri kune.  Na parkiralištu P2 cijena po satu je 13 kuna,  a do sada cijena je bila 10 kuna.  Svaki dodatni sat za parking P2 bio je dvije kune, a sada je tri kune.

"Sustav obračuna naknade parkiranja će za sva vozila koja će izaći sa parkirališta nakon 24.04.2014. u 00:00 (ponoć s 24. na 25.04.2014.), uslugu parkiranja obračunati po novom cjeniku za cijelo vrijeme njihovog boravka na parkiralištu, neovisno o tome je li vozilo ušlo na parking prije 24.04.2014.", stoji u obavijesti Međunarodne zračne luke Zagreb.

Riječ je o drugom poskupljenju u kratkom vremenu s obzirom da su nedavno za 100 posto povećane cijene taksi, odnosno naknada za putnike što je izazvalo revolt. Početkom mjeseca naknada za zaštitu zračnog prometa povećala se s 3 na 6,5 eura, a putnička taksa u međunarodnom prometu povećala se sa 10 na 15 eura. U domaćem prometu s četiri eura taksa je povećana na sedam eura. Povećanje naknada povećalo je cijenu karata za 50 do 60 kuna.

Podsjetimo kako je od prosinca prošle godine Zagrebačka zračna luka predana u ruke francuskog ZAIC-a koji je dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom.

U izgradnju nove zračne luke Francuzi će uložiti oko 300 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.