2. Bijenale slikarstva u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu od 30. listopada

Foto: HDLU.hr

LIKOVNA manifestacija 2. Bijenale slikarstva održat će se u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu od 30. listopada do 24. studenoga i bit će podijeljena na dvije cjeline - izložbu dvanaestero suvremenih austrijskih slikara "Vienna Calling" i hrvatsku selekciju, koja će predstaviti 53 hrvatskih likovnih umjetnika svih generacija.

Kustos hrvatske selekcije i dopredsjednik HDLU-a Tomislav Buntak rekao je danas na konferenciji za novinare u Klubu HDLU-a kako je cilj čitavoga projekta predstavljanje suvremene hrvatske slikarske scene unazad dvije godine u paralelnom postavu s inozemnom izložbom, kako bi se mogle napraviti poveznice između domaće i internacionalne scene. Hrvatska je selekcija podijeljena na dvije cjeline. Prvu čine pozvani autori, a drugu 43 autora koje je na natječaju izabralo povjerenstvo koje su, uz Buntaka, činili Dalibor Jelavić, Zlatan Vrkljan, Zoltan Novak i Josip Zanki.

Partner ovogodišnjeg Bijenala je grad Beč, a izložba "Vienna Calling" predstavlja dvanaest umjetnika mlađe generacije koji žive i rade u Beču. Kustosica Theresia Hauenfels kazala je kako je poziv za izlaganje u Hrvatskoj izazvao velik interes austrijskih umjetnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.