Bjelovarska osnovna škola kreće na online nastavu, sve je više zaraženih učenika

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

KOMPLETNA 2. osnovna škola u Bjelovaru od ponedjeljka, 14. prosinca, prelazi na online nastavu, zbog većeg broja zaraženih učenika i nastavnika, priopćili su danas iz bjelovarske Gradske uprave.

Takva je odluka donesena sukladno preporuci epidemiologa i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Grada Bjelovara, Županijskim stožerom CZ-a, Gradom Bjelovarom te ravnateljicom OŠ Ines Kapšom.

Razlog za prelazak na online nastavu je veći broj zaraženih učenika, ali i učitelja, kao i onih koji još čekaju nalaze testiranja na koronavirus. Radi toga dobivena je preporuka epidemiologa o održavanju modela nastave putem interneta kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Online nastava do zimskih praznika

Riječ je o tek osam radnih dana, napominju iz bjelovarske Gradske uprave, koji će se odvijati prema online modelu prije zimskih praznika. Očekuje se da bi do 18. siječnja 2021., kada bi u školama redovito trebalo početi drugo polugodište, situacija trebala biti bolja.

S online modelom nastave već ovaj tjedan, od petka, 11. prosinca, počele su i 3. osnovna te 4. osnovna škola Bjelovar, no samo u predmetnoj nastavi, odnosno od 5. do 8. razreda. Također je riječ o preporuci epidemiologa radi većeg broja zaraženih i testiranih učenika i učitelja koji još čekaju nalaze.

Za sada još jedino 1. osnovna škola Bjelovar održava redovitu nastavu u cijeloj školi.

Ravnatelji redovito svaki dan predaju izvješće vezano uz nove slučajeve zaraze ili samoizolacija.

U skladu s tim, na preporuku struke i u dogovoru s ravnateljima, Gradski te Županijski stožer i osnivač osnovnih škola, Grad Bjelovar, i dalje će pratiti situaciju te prema potrebi upućivati na poduzimanje određenih mjera pa tako i prelaska na online nastavu, o čemu će javnost na vrijeme biti informirana, navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.