200 ležaljki na Kašjunima uzburkalo duhove, Splićani u strahu da će ostati bez svoje omiljene plaže

Foto: Google street view

200 LEŽALJKI na Kašjunima ove godine. Splićani su u strahu da će ostati bez svoje omiljene plaže. Ograde, istina, još nema, ali kad ležaljka zauzme mjesto, ne možeš na plažu svoj šugaman staviti, žale se Splićani.

Za ležanje na plaži 100 kuna

Ležaljke stavlja koncesionar Stipe Dolić, sin istaknutog HDZ-ovca iz Solina Ante Dolića. Dolići u Solinu imaju hotel, a na Kašjune su ušli prošle godine. Ležaljke su za goste hotela, a i sve druge koji su spremni platiti dnevni najam od stotinu kuna.

"Poštujemo zakon, imamo sve moguće dozvole. 35 ljudi smo zaposlili i ležaljke zauzimaju 23 posto plaže, kako je i predviđeno. Novim pravilnikom koncesionaru će se dopustiti 40 posto, ali nama toliko ne treba, niti se možemo organizirati na tolikom prostoru", kaže Stipe Dolić.

"Sve smo uredili, a sada opet ne valja?!"

Ističe kako su za lanjsku godinu platili 420 tisuća kuna koncesije, a u dohranu plaže uložili su više od tri i pol milijuna kuna.

"Prijašnji koncesionar nikome nije ništa plaćao, plaža je bila u jako lošem stanju, mi smo sve to uredili, dva puta tjedno prazne se septičke jame, svaki dan se održava cijela plaža, organizirana je spasilačka služba, dobili smo najbolje recenzije, i eto, opet ne valja", žali se Dolić.

"Ležaljke su na plaži jer ne možemo ljude dizati s plaže"

Jasno je da ležaljke smetaju ljudima i da ih vide kao okupaciju plaže. Pogotovo kada se griju prazne na suncu. Pravilnikom je inače predviđeno da ležaljke stoje složene te da se stavljaju na plažu tek kada ih gost plati. Dolić kaže kako je to neprovedivo u praksi.

"Jednostavno, ne možete doći nekome tko je već stavio svoj šugaman na plažu i kazati: "Makni se." Zamislite na što bi to izgledalo? Zato se i mijenja pravilnik", kaže Dolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.