25 puta izbo slijepu ženu, počelo suđenje. "Ubio sam ju i njenoj mami napisao poruku"

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo je suđenje 30-godišnjem Franji Juriću koji je lani u lipnju ubio svoju slijepu suprugu Angelu (30).

Podsjetimo, policija je lani izvijestila da je Jurić između 18. i 19. lipnja u stanu u Ulici Matije Gupca oštrim predmetom usmrtio 30-godišnju članicu obitelji, dok je sebe potom oštrim predmetom teško ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KB-u Sveti Duh, gdje je bio zadržan na liječenju.

Mediji su tada izvijestili da je policija pronašla mrtvu ženu i njenog ozlijeđenog supruga u stanu oko 11 sati. Dodali su da je zločinu prethodila bračna svađa, kada su susjedi čuli povišene tonove iz njihova stana. Da se nešto dogodilo navodno su posumnjali roditelji ubijene koji su pokušavali doći do kćeri, ali im se nije javljala. 

"Ubio sam ju i napisao poruku njenoj majci"

Vještak je utvrdio da je Jurić suprugu ubio zadavši joj ubodnu ranu u vrat, a nakon što je pala na tlo ubo ju je nožem još 24 puta.

"Nakon što sam shvatio što sam napravio, nisam vidio izlaz, htio sam ubiti i sebe. Rasplakao sam se, tresao... Napisao sam oproštajnu poruku njezinoj majci i svojoj mlađoj sestri", ispričao je Jurić na sudu, prenose 24sata.

Jurić je na sudu govorio da je motiv ubojstva bila ljubomora zbog navodne prevare i dodao da mu je žao jer je povrijedio njezinu obitelj. Tada je reagirao Angelin otac.

"Franjo je to planirao, to je monstrum od čovjeka, prošao sam sva ratišta. Trebao ju je pustiti, u ratu nitko nikad nije dirao invalide. Ona je javila majci da odlazi, poslala joj je poruku, nije je htio pustiti", rekao je otac na sudu.

Vještak psihijatar zaključio je da je Jurić u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv te da je za počinjenje kaznenog djela bila odlučna dinamika bračnih odnosa. Preporučio je dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.