2,5 tisuće litara lož ulja iscurilo u sisačku kanalizaciju i u Kupu: "Nema potrebe za sanacijom"!?

Foto: Snimio čitatelj Indexa (Leo Lačen)

NA RIJECI Kupi u Sisku jučer je uočena velika masna mrlja koja smrdi po gorivu. Policijski službenici PU sisačko-moslavačke utvrdili su istinitost dojave o istjecanju nafte u rijeku Kupu iz kanalizacijske cijevi u Lađarskoj ulici u Sisku.


Kako su izvijestili iz MUP-a, očevidom je utvrđeno je da je od subote u 17 sati do jučer u 8 sati u spremištu goriva za kotlovnicu javne ustanove na neutvrđeni način došlo do propuštanja ventila na spremniku za gorivo te je iz njega iscurilo oko 4,5 tisuća litara ulja za loženje.

U separatorskim jamama zadržalo se oko 2 tisuće litara, dok je oko 2,5 tisuće litara goriva iscurilo u gradsku kanalizaciju, a potom u Kupu.

Prema izjavi državnog inspektora na mjestu događaja nema potrebe provoditi mjere sanacije jer se ne radi o količini koja bi mogla ugroziti floru i faunu Kupe, a daljnje onečišćenje je spriječeno te je vodotok rijeke apsorbirao masnu mrlju.

Okolnosti događaja još uvijek se utvrđuju.

"Ovo je slika naftne mrlje u Sisku. Kao što smo godinama sustavno trovani, tako se to dešava i danas. Mrlja smrdi na 100 metara od rijeke u kojoj je i danas bilo kupača, a niti jedna služba ne poduzima ništa, niti ima ikakvih suvislih upozorenja", naveo je čitatelj Indexa koji nam je jučer poslao fotografiju onečišćenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.