75-godišnji vozač kazneno prijavljen zbog nesreće s više ozlijeđenih na A1 u Lici

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

JUČER u 11:30 na autocesti A1 na području mjesta Ličko Lešće, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba.

Prometna nesreća dogodila se kada je 75-godišnjak iz Zagreba koji je upravljao osobnim automobilom iz smjera Splita u smjeru Zagreba zbog neprilagođene brzine kretanja prednjom stranom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila austrijskih registracijskih oznaka.

Taj osobni automobil je ispred 75-godišnjaka vozio pretjecajnim trakom te je njime upravljao 73-godišnji Austrijanac. Nakon udarca je vozilo Austrijanca prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak iz Zagreba. 

Dvije osobe su teško ozlijeđene

U ovoj prometnoj nesreći su dvije osobe teško ozlijeđene, priopćeno je iz PU ličko-senjske. Riječ je o 71-godišnjoj putnici iz automobila 75-godišnjeg vozača i 69-godišnjoj putnici iz automobila Austrijanca.

S lakšim ozljedama je završio 53-godišnji vozač iz automobila s njemačkim registarskim oznakama. Protiv 75-godišnjeg vozača iz Zagreba bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU ličko-senjska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.