Afganistanski vojnik ubio jednog i ranio dvojicu NATO-ovih vojnika u vojnoj bazi

NATO-ovog vojnika upucao je i ubio muškarac odjeven u afganistansku vojnu uniformu u istočnoj afganistanskoj pokrajini Kunar. NATO je priopćio da je slučaj pod istragom, javlja BBC.

U posljednje je vrijeme povećan broj ubojstava NATO-ovih vojnika od strane afganistanskih kolega. Najmanje 18 stranih vojnika ove je godine na taj način izgubilo živote.

NATO-ovo priopćenje nije donijelo nikakve detalje o današnjem ubojstvu, ali su lokalni dužnosnici potvrdili da se dogodilo u Kunaru.

"Afganistanski vojnik je uperio oružje u američke vojnike u afganistansko-američkoj vojnoj bazi u provinciji Kunar. Ubijen je jedan, a ranjena su dvojica stranih vojnika", rekao je šef lokalne policije AFP-u.

Pripadnici NATO-a u Afganistanu obučavaju tamošnje vojnike kako bi ovi mogli samostalno održavati red i sigurnost nakon odlaska NATO-ovih postrojbi iz te zemlje 2014. godine.

Ionako zategnute odnose dodatno su zakomplicirale optužbe da su američki vojnici palili kopije Kurana u veljači te ubilački pohod američkog vojnika koji je iz čistoga mira ubio 16 afganistanskih civila u ožujku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.