Albanci uhvaćeni u švercu heroina vrijednog 15 milijuna kuna tvrde: Nismo krivi!

ERDEST HOXHA i Manuela H., Albanci iz okolice Tirane uhvaćeni prije dva dana na graničnom prijelazu s Crnom Gorom sa 25 kilograma heroina nađenog u Citroen Xsari talijanskih registracija, ispitani su danas u splitskom Uskoku uz prisustvo branitelja Dina Puljića i Vinka Ljubičića. Oboje su negirali krivnju, tvrde da s heroinom nemaju nikakve veze. Navodno, prebacuju odgovornost jedno na drugo.

Heroin bezbrižno ostavili pod sjedala

Pitanje je koliko će koristi od toga biti, jer je Manuela vlasnica vozila u kojem je nađena droga, dok otac 23-godišnjeg Erdesta trenutačno boravi u dubrovačkom zatvoru zbog međunarodne trgovine narkoticima. Uhićen je po tjeralici Interpola.

Zvuči nevjerojatno, ali heroin gotovo pa da nije uopće bio skriven. Stavljen u 47 paketa bezbrižno je ostavljen pod sjedala vozača i suvozača! Zar su zaista tako mislili proći neopaženo?

Droga vrijedi 15 milijuna kuna

Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, s obzirom da se radi o stranim državljanima, kao i zbog mogućnosti ponavljanja djela, premda su oboje osumnjičenika, prema njihovim izjavama - neosuđivani. Zatvor je zatražen i zbog teških okolnosti djela, odnosno, enormne količine zaplijenjene droge, koja na tržištu može doseći cijenu od 15 milijuna kuna!

Ljubičić nestao, Manuela dobila novu braniteljicu

Zanimljivo je možda da je u popodnevnim satima, kada se trebalo pristupiti ročištu za određivanje istražnog zatvora, odvjetnik Ljubičić misteriozno nestao. Kako ga nisu uspjeli dozvati, 24-godišnjoj Manueli angažirana je braniteljica po službenoj dužnosti Estella Šore. 

Pretpostavlja da će sutkinja istrage Ljiljana Stipišić prihvatiti zahtjev Uskoka te Albance potjerati na Bilice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.