Allianz: Žao nam je što smo uzrujali obitelj Smiljanić, ali nismo mogli donijeti drugačiju odluku

Foto: Facebook

IZ ALLIANZ osiguranja stiglo je očitovanje na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Otac mladića kojeg je usmrtio Maćešić: 'Podmeću nam, moj Siniša nikad nije pio'". Iz osiguravajuće kuće poručuju kako žele dati svoju izjavu kako bi naši čitatelji imali cjelovitu informaciju o razlozima zbog kojih su donijeli rješenje o neisplati štete. Očitovanje Allianz osiguranja prenosimo u cijelosti:

"Allianz osiguranje je u ovom kao i u drugim slučajevima slijedio službenu proceduru postupanja u situacijama aktiviranja police osiguranja u slučaju prometne nesreće. U zadnjoj verziji policijskog zapisnika o nesreći u kojoj je smrtno stradao Siniša Smiljanić unesenoj u bazu Hrvatskog ureda osiguravatelja, kojom se služe i sve i druge osiguravateljske tvrtke, stoji podatak o prisutnosti 1,85 promila alkohola u krvi nesretno stradalog Siniše. Nije neuobičajeno da kao i u ovom slučaju postoji više verzija policijskih zapisnika, odnosno da se u zapisnik unose nadopune, ali se kao mjerodavna i jedina relevantna za donošenje odluka povezanih sa slučajem uzima zadnja verzija zapisnika.

Po važećim uvjetima osiguranja u slučaju prisutnosti alkohola u krvi ne isplaćuje se naknada štete po polici osiguranja pa je takva odluka temeljem relevantnog policijskog zapisnika donošena i u ovom slučaju. Otac Siniše Smiljanića nas je po primitku našeg dopisa danas kontaktirao i upozorio da postoje službeni dokumenti prema kojima u trenutku nesreće nije bilo alkohola u krvi njegovog sina. Zamolili smo ga da nam dostavi te dokumente kako bismo temeljem njih ponovno razmotrili i revidirali slučaj.

Iskreno suosjećamo s gubitkom obitelji Smiljanić i žao nam je što smo ih našim rješenjem i dopisom uznemirili i uzrujali. Nažalost, prema službenim policijskim nalazima koji su nam dostupni i ugovorenim uvjetima osiguranja nije bilo osnove za donošenje drugačije odluke".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.