Babić iz Remetinca nastavlja voditi sindikat, liječnici uvjereni da Vlada pokušava slomiti štrajk!

Foto:  FAH

"IVICA BABIĆ i dalje ostaje predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata!" odlučeno je na glavnom odboru tog sindikata koji su osudili nedavno uhićenje svog vođe. Naime, Sindikati smatraju da je uhićenje Babića pred kamerama poruka i drugima u društvu, a osobito sindikatima. 
 
Isto tako Sindikat će obavijestiti o svemu međunarodnu javnost, sve udruge liječnika kao i veleposlanike koji su akreditirani u Hrvatskoj. 
 
"Pozivamo kolege liječnike da nastave časno obavljati svoj liječnički poziv vodeći računa o Zakonu u radu, Kolektivnom ugovoru i najboljim normama liječničkog zvanja",stoji na kraju priopćenja. 
 
Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, osumnjičen je da je lažni ratni invalid, a zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja na svjedoke. Pritvor za Babića tužiteljstvo je zatražilo, a zagrebački Županijski sud prihvatio nakon što je ranije iznio obranu pred tužiteljstvom i odbacio optužbe za prijevaru i krivotvorenje povezanu s ratnim profiterstvom.

Udruga bolničkih liječnika zabrinuta "načinom i trenutkom" Babićeva uhićenja

Hrvatska udruga bolničkih liječnika izrazila je danas krajnju zabrinutost načinom i trenutkom u kojem je uhićen predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

"Orkestrirani medijski linč kojem je Babić kontinuirano izložen neposredno prije početka i tijekom štrajka liječnika zaposlenih u bolničkim ustanovama kulminirao je tijekom njegova uhićenja. 'Koincidencijom' njegovom uhićenju nazočile su novinarske ekipe, a službene istražne radnje snimljene su kamerom javne televizije i prikazane javnosti u udarnim terminima", ističe udruga u današnjem priopćenju.

"Ne presuđujući je li Babić počinio ili nije inkriminirano djelo koje mu se stavlja na teret, naglašavamo da je navodno inkriminirano djelo počinjeno prije gotovo 20 godina, a u javnosti se o njemu špekulira više od 10 godina. Prema podatcima iz medija najviši državni dužnosnici još su se 2003. godine bavili anonimnom prijavom o Babićevoj navodno lažnoj invalidnosti", smatra udruga, ističući da je ocjena Babićeve invalidnosti prošla sve potrebne instance pa čak i reviziju.

Tvrde da je on "samo jedan u nizu ljudi optuženih za nezakonito ostvarenje prava na temelju lažnog statusa ratnog vojnog invalida, no tek je drugi čovjek u Hrvatskoj koji je optužen za ratno profiterstvo".

Udruga smatra da Vlada Babićevim progonom pokušava obezglaviti sindikat, slomiti štrajk liječnika, ali i zaplašiti ostale sindikalne čelnike.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.