Baldasar gasi i drugu splitsku toplanu: Hladni radijatori ove zime i na Spinutu

Foto: Ilustracija

UMJESTO meda i mlijeka koji su ulaskom u EU trebali poteći potocima, Splićani će ove zime cvokotati hladnih radijatora. I to ne samo na Blatinama, već i na Spinutu!

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar objavio je kako Grad Split više neće subvencionirati centralno grijanje na Spinutu jer nije u redu da se jedne financira, a druge ne. Stoga je splitski gradonačelnik odlučio definitivno zatvoriti ventile na toplani i u Spinutu.

"Toplinarstvo se ne isplati, ali građani se mogu organizirati i javiti za koncesiju"

"Hvidra je u predstečajnoj nagodbi i oni nemaju interesa za daljnje obavljanje te djelatnosti. Toplinarstvo se danas uopće ne isplati. Toplana u Spinutu će se konzervirati, kao i ona na Blatinama. Ako netko od građana bude htio obavljati djelatnost, neka se javi za koncesiju", pojasnio je Baldasar situaciju te odgovorio na upit o alternativama. Nema ih. Jedino samopomoć. Snađi se, druže. 

Splitski gradonačelnik je primijetio kako je toplinarstvo godinama vuklo Hvidru unazad i na kraju ih dovelo u stečaj.

"Da nije bilo toga, mogli su biti uspješna manja firma sa stotinjak zaposlenih", kazao je Baldasar.

Novinare je začudilo da Hvidra ne može biti rentabilna budući da imaju i garaže i pauk službu.

"S tim jedva pokriju te djelatnosti", kazao je Baldasar.

Tko se snašao, snašao se...

Splitski gradonačelnik je uvjeren da su se svi s centralnim grijanjem snašli s alternativnim rješenjima.

Na Blatinama jesu sigurno, jer tamo grijanja nema već tri sezone, no na Spinutu nisu, jer je tamo toplana uredno radila, a korisnici grijanja investirali su popriličan novac u opremanje regulatorima i mjeračima kako bi izbjegli račune od tisuće i više kuna mjesečno!

U prosjeku bi tako četveročlano domaćinstvo zimi plaćalo račune od 600-800 kuna, a van sezone po 200 kuna. Sada je to zapravo bačen novac, s obzirom da ove zime grijanja neće biti.

Tako je to u Splitu. Ušli smo u Europu, izgubili grijanje, a dobili Ultra festival i muzej zaboravljenih tehnologija i konzerviranih toplana...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.