Benac osuđen na novčanu i uvjetnu kaznu zbog vrijeđanja svećenika i policajaca

Ilustracija: Hina

VLADIMIR BENAC osuđen je nepravomoćno na splitskom Prekršajnom sudu na novčanu i uvjetnu kaznu zbog vrijeđanja svećenika i policajaca u dva odvojena incidenta u prometu.

Sa 10 dana zatvora uvjetno na šest mjeseci kažnjen je za naročito drsko ponašanje prema policajcima koji su stigli na intervenciju nakon što se početkom godine Chevrolet Epicom, darom bivše premijerke Jadranke Kosor, "nasadio" na terasu Bobisa na Zvončacu, tik do Banovine.

Dar Jadranke Kosor "nasadio" na terasu Bobisa jer su mu ukinuli invalidsko mjesto

Benac je bio alkoholiziran, a sa Chevroletom je jurišao nezadovoljan što mu je ukinuto invalidsko mjesto pred Bobisom. Policajcima je svašta izgovorio. Predložena je, inače, bila najstroža kazna od dva mjeseca zatvora, no sud se zadovoljio uvjetom.

Istraga se inače vodila za kazneno djelo obijesne vožnje, odnosno, opće opasne radnje, no Državno odvjetništvo ocijenilo je da nema potrebnih obilježja djela pošto na terasi nije bilo nikoga pa su Benca prijavili za prekršaj i zatražili 12 tisuća kazne i oduzimanje vozačke dozvole. 

Pijan udario gvardijanovog Golfa pa verbalno napao svećenika

Taj je postupak u tijeku, a u tijeku je postupak i za izazivanje prometne nesreće na Svetoga Duju, kada je Benac svojim novim vozilom, kabrioletom Nissan 350Z, pokupio dva automobila parkirana kraj crkve Svetog Frane. Stradali su Renault Megane i VX Golf, kojeg koristi gvardijan Žarko Relota. I tu je bio alkoholiziran te je verbalno napao svećenika Matu Roščića. Psovao je crkvu i svećenike, govorio im da će zapamtiti Svetoga Duju. To je kvalificirano kao prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izrečena gotovo pa maksimalna kazna od 300 DEM, a mora i platiti troškove postupka u iznosu od 300 kuna.  

Bencu je u tijeku ponovljeno suđenje za prijetnju susjedu sa Meja Denisu Bušeliću, kojeg je 2008. godine teško ranio pa je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Pušten je ranije na uvjetnu slobodu.  

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.