Biovega: Povlačenje dječje kašice Holle je mjera opreza, zdravlje djece nije bilo ugroženo

NAKON što su jučer s tržišta povučene pahuljice od tri vrste žitarica proizvođača dječje hrane Holle baby zbog osnovane sumnje u zdravstvenu ispravnost istih, tvrtka Biovega d.o.o., koja je uvoznik te hrane za Hrvatsku, danas je priopćila kako je u pitanju puka mjera opreza te da zdravlje djece nije bilo ugroženo ni u jednom trenutku.

Istaknuli su da je u jednom uzorku pronađen mikotoksin (Okratoksin A), dok u analizama sirovina i nekoliko uzoraka hrane koje je proveo proizvođač nije pronađen OTA. Rezultati su pokazali 1.1 g/kg, a maksimalna dopuštena koncentracija je 0,5 g/kg.

Jučer je ministarstvo poljoprivrede kazalo kako je nakon laboratorijskog ispitivanja predmetnog proizvoda utvrđena količina okratoksina A (OTA) koja može imati negativan utjecaj na zdravlje ciljane potrošačke populacije - djece, zbog njihove male tjelesne mase.

Toksin OTA (okratoksin A) je otrov koji proizvodi plijesan i sveprisutan je u prirodi, a pojava plijesni moguća je već zbog vlage u zraku pa se žitarice u proizvodnji strogo kontroliraju. Ističe se da svi proizvodi Hollea prolaze striktnu kontrolu kvalitete prema brojnim parametrima i tvrtka jamči da su njezini proizvodi sigurni i zdravi za bebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.