Bivši konzul u Njemačkoj prijavljen za nepokretanje stečaja, njegova firma duguje 26 milijuna kuna!

NE IDE posljednjih mjeseci Antu Madunića, suvlasnika splitskog hotela Globo i bivšeg konzula RH u Švicarskoj i Njemačkoj. Nema dugo da je na sinjskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog prevare obitelji Cuzzi, koju je nasamario za 140 tisuća eura. Kako jedna nesreća nikada ne dolazi sama, i splitska policija podnijela je prijavu protiv Madunića Državnom odvjetništvu. Sumnjiče ga za nepokretanje stečaja u njegovoj građevinskoj firmi Virgula koja se nalazi u kontinuiranoj blokadi dvije godine. Dug prema vjerovnicima popeo se na gotovo 26 milijuna kuna. Prijavu protiv Madunića podnio je, inače, autoprijevoznik Brajo, jedan od vjerovnika.

Htio graditi poslovni toranj u Splitu

Madunić je imao vrlo ambiciozne planove o gradnji poslovnog tornja u Splitu, no od toga na kraju nije bilo ništa, jer je Virgula zapala u poteškoće. Kada je Index prvi put pisao o slučaju obitelji Cuzzi, Madunić nam se požalio kako mu Grad Split duguje par milijuna. Navodno ne bi bilo nikakvog problema da je Kerum imao razumijevanja i platio Virguli potraživanje.

Virgula u blokadi, kako će se naplatiti vjerovnici?

Cuzzijevi su, pak, bili vrlo odlučni u tome da svoj slučaj istjeraju na čistac. Maduniću su platili 140 tisuća eura za stan na Pazdigradu, no kada su otkrili da je nekretnina opterećena hipotekama, odustali od kupnje. Madunić se obavezao da će novac vratiti, no to nije napravio do dana današnjeg. Ako presuda postane pravomoćna, ima obavezu vratiti 140 tisuća eura s kamatama u roku od dva tjedna. Pitanje je, međutim, kako će ići s naplatom, pošto je Virgula u blokadi pa se ne može čak ni ovrha napraviti. S obzirom na visinu duga, čini se kako je vjerovnika oveći broj i vrlo je upitno što će se naplatiti iz stečajne mase, ako se nad Virgulom otvori stečaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.