Bivši podnio ostavku zbog niza afera: Josipović čestitao novom predsjedniku Njemačke



NJEMAČKA ima novog predsjednika nakon što je Christian Wulff u veljači podnio ostavku na to mjesto zbog umiješanosti u niz afera.

Povodom preuzimanja dužnosti predsjednika Savezne Republike Njemačke, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku Joachimu Gaucku. "S osobitim zadovoljstvom upućujem Vam, u ime građana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, iskrene i srdačne čestitke povodom preuzimanja dužnosti jedanaestog predsjednika Savezne Republike Njemačke. U obavljanju ove odgovorne dužnosti želim Vam mnogo sreće i uspjeha za sveopće blagostanje i napredak Vaše zemlje i za dobrobit svih njezinih građana.", poručio mu je Josipović.

"Prijateljstvo naših dviju zemalja obilježeno je tradicionalnom bliskošću između naših dvaju naroda i plodonosnom suradnjom u čitavom nizu područja. Čvrsto sam uvjeren da će se punopravnim članstvom Republike Hrvatske u Europskoj uniji prijateljski i razgranati odnosi naših dviju zemalja nastaviti razvijati impresivnom dinamikom koja će našim odnosima dati novu dimenziju i kvalitetu. U tom smislu, nadam se da ću uskoro imati prilike ugostiti Vas u Zagrebu te se veselim našem susretu za koji snažno vjerujem da će nam omogućiti razmjenu mišljenja o aktualnostima u Europi i svijetu i dati novi poticaj produbljivanju svestranih odnosa naših zemalja", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Wulff otišao da bi se saznala istina

Podsjetimo, Wulff je podnio ostavku nakon što je saznao da mu spremaju skidanje imuniteta, a prilikom obraćanja javnosti kazao je: "Radio sam greške, ali sam uvijek bio iskren. Odlučio sam se na ostavku kako bi se što prije sve rasvijetlilo, i kako bi svi saznali istinu".

"Njemačka mora imati predsjednika koji se može potpuno posvetiti državnim i međunarodnim interesima. Događaji zadnjih nekoliko tjedana su pokazali da postoji sumnja u moje postupke i da je poljuljano povjerenje u mene, iz tog razloga smatram da nije moguće da nastavim svoj posao kao predsjednik države", rekao je Wulff na konferenciji za novinare kada je podnosio ostavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.