Bivši ruski ministar financija: Ukrajinska kriza trajat će još godinama, ogroman je to udarac za rusku ekonomiju

Screenshot: Wikipedia

UKRAJINSKOJ se krizi ne nazire kraj. Lako je moguće da će biti potrebno nekoliko godina kako bi se sukob okončao, a za to vrijeme ruska ekonomija mogla bi uroniti u recesiju, rekao je bivši ruski ministar financija Aleksej Kudrin, prenosi Bloomberg Businessweek.

"Nema brzog rješenja za situaciju na jugoistoku Ukrajine, optimistična prognoza je da će cijela stvar trajati još dvije do tri godine", rekao je Kudrin u utorak na konferenciji u Moskvi.

Saniranje odnosa sa Zapadom ključ je rasta

Uz to, Kudrin napominje kako će situacija u Ukrajini kontinuirano opterećivati rusku investicijsku klimu sve dok se ne poprave odnosi sa SAD-om i EU-om. Sa sankcijama koje trenutno guše Rusiju, malo je vjerojatno da će rusko gospodarstvo ostvariti rast, upozorio je bivši ministar financija.

Bloomberg Businessweek piše kako je Aleksej Kudrin jedan od rijetkih političara koje Vladimir Putin javno naziva prijateljem.

Nakon što je napustio vladu u rujnu 2011. godine, Kudrin je postao dijelom Putinovog ekonomskog vijeća, a radi i kao član nadzornog odbora Sberbanka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.