Bivši zaposlenik otkriva mračne tajne Goldman Sachsa



GREG SMITH, bivši potpredsjednik Goldman Sachsa, jedne od najvećih svjetskih investicijskih banaka objavio je knjigu pod naslovom "Zašto sam napustio Goldman Sachs".

Smith se proslavio u ožujku ove godine, kada je za New York Times napisao esej u kojem je javno obznanio da daje otkaz. U svom je tekstu za Times, između ostalog, optužio Goldman Sachs za nemoralno ponašanje i redovito varanje klijenata.

U knjizi, koja se na policama američkih knjižara pojavila u ponedjeljak, Smith je razotkrio sve mračne tajne vjerojatno najozloglašenije svjetske bankarske institucije. U razgovoru za AP, Smith kaže kako će njegova knjiga pokrenuti diskusiju na temu kako popraviti Wall Street.

"Najviše sam razočaran zato što uprava Goldmana poriče da problem postoji", kaže Smith. Tvrdi da osobno nikad nije uvaljivao klijentima "toksične poslove", ali je svjesno je bio dio sustava koji je to radio.

"Nisam ja neki usamljeni glas koji vidi da postoji problem. Mnogi moji kolege su svjesni svega što se događa na Wall Streetu, isto kao i klijenti koji sve češće javno govore da nam ne vjeruju", kaže Smith.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.