Blamaža suda u Splitu: Srpski biznismen osumnjičen za ubojstvo pobjegao prije izručenja u Belgiju

Screenshot: YouTube

KONTROVERZNI srpski biznismen Andrija Drašković, kojem je splitski Županijski sud omogućio da na slobodi čeka izručenje u Belgiju koja ga traži zbog ubojstva albanskog emigranta Envera Hardija, pobjegao je iz Splita uoči izručenja.

Jučer ga je, naime, pokušala kontaktirati splitska policija kako bi napravili transfer do Zagreba jer je danas trebao poletjeti za Bruxelles u 15.30 sati. U apartmanu u Bračkoj 13, u koji je Drašković smješten nakon izlaska iz zatvora na Bilicama, nije bilo nikoga, a nikakva saznanja o kretanju svog klijenta nema ni branitelj Željko Gulišija.

Ponovno aktiviran europski uhidbeni nalog

Službeno, Drašković je nestao i sada je ponovno na snazi europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je Drašković i uhićen u lipnju tijekom kontrole u zračnoj luci u Splitu. Splitski sud u ovom trenutku može jedino naplatiti jamstvo od 100 tisuća eura koje mu je određeno kao zalog slobode.

Drašković je obećao da će biti dostupan, no obećanje je prekršio. Državno odvjetništvo žalilo se zbog određivanja jamstva, smatrali su da postoji realna opasnost od bijega, što se u konačnici i dogodilo.

Ubojstvo UDBA-e

Drašković je nedavno pušten sa izdržavanja zatvorske kazne zbog ubojstva Zorana Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine.

Hardi, koji je likvidiran u Bruxellesu koncem veljače 1990. godine, bio je predsjednik Pokreta za ljudska prava. Smatra se da se radi o jednom od posljednjih ubojstava jugoslavenske UDBA-e, odnosno, SDB-a. Dosad su se kao izvršitelji atentata spominjali Andrija Lakonić, Veselin Vukotić i Darko Ašanin, pripadnici beogradskog podzemlja. Drašković je bio 2007. godine uhićen u Frankfurtu zbog istrage oko šverca i droge u Italiji, ali je brzo pušten na slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.