Borasova inauguracija ipak skuplja od 20.000 kuna: "Nikad nisam rekao da je hrana besplatna"

Foto: FAH

INAUGURACIJSKA ceremonija Damira Borasa za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu ipak će koštati nešto više od 20.000 kuna, koliko je iznosio najam Hrvatskog narodnog kazališta (HNK). 

Podsjećamo, jučer je rečeno da neće biti dodatnih troškova za inauguraciju, s obzirom da je vino kojim su se uzvanici gostili stiglo s Agronomskog fakulteta, a hranu je donirao Studentski centar (SC). No, danas se pokazalo da hrana ipak nije donirana, već će Sveučilište morati platiti usluge cateringa. 
 
Boras u razgovoru za HRT-ovu emisiju "Hrvatska uživo" tvrdi da je došlo do zabune:
 
"Ja nisam nikad rekao da je hrana besplatna. Nisam to ni mogao reći jer sam potpisao ponudu Studentskog centra. Rekao da sam da osim najma HNK ništa više ne bi koštala cijela inauguracija u drugom prostoru", rekao je Boras. 
 
"Nema smisla da SC nešto troši, a da mi to ne platimo. A to bismo platili i da inauguracija nije bila u kazalištu. Očito je došlo do nesporazuma. Ja to nisam izjavio, a takvu izjavu nije dao niti itko na sveučilištu. Volio bih da se o svemu tome pozitivnije izvještavalo. Govorilo se i o crvenom tepihu, kojeg naravno nije bilo", rekao je Boras. 
 
No, prvi čovjek zagrebačkog Sveučilišta nije otkrio koliko će koštati usluge koje je SC pružio za njegovu inauguraciju. 
 
"Platit će se najpovoljnija cijena koju su mogli dati. Ne komercijalna, jer komercijalna bi bila viša. Ali mi smatramo da je SC dio Sveučilišta i sigurno neće biti na gubitku", kaže Boras.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.