Bradač na suđenju Sanaderu: Barišić je bio vrlo moćan čovjek, on je CROSCO uputio na Fimi mediju

BIVŠI predsjednik Uprave CROSCO-a Bojan Milković i Mladen Bradač iz iste tvrtke svjedočili su na suđenju Sanaderu u eferi Fimi media. U više navrata nisu čuli ili razumjeli pitanje tužiteljice, slučajno ili namjerno.

"U dva navrata tražio sam pomoć za Crosco od Mladena Barišića, koji je bio moćan čovjek", posvjedočio je Bojan Milković.

"Na čemu ste temeljili svoja očekivanja da će on vama doista i pomoći? Na toj činjenici što vam je bio zahvalan radi Fimi medije?", upitala je sutkinja Ivana Čalića svjedoka.

"Vjerojatno i da. Zašto?", odgovario je Milković.

"Pa mislim, kolegice, kada sa svjedokom ne možemo drugačije, onda ćemo pitanje po pitanje. Ja samo ponavljam ono što je svjedok rekao", pojasnila je Čalić obrativši se tužiteljici.

Potvrdio je da je bio na čuvenom sastanku u Banskim dvorima 2007., ne kojem je, prema optužnici, naloženo čelnicima državnih tvrtki da posluju s Fimi medijom, ali se Milković nije mogao sjetiti teme sastanka. S Fimi medijom CROSCO je radio 5-6 godina, a on je prekinuo suradnju kad je afera buknula u medijima.

"Kolegica vas je decidirano i točno pitala - da li ste rekli da je bio zainteresiran za poslovnu suradnju Fimi medije i CROSCO-a? Pita vas za Mladena Barišića, to vas pita", obratila se svjedoku sutkinja Čalić.

"Oprostite, ja vas nisam razumio jer pola čujem, pola ne. Da, bio je zainteresiran da radi Fimi media s CROSCO-m", odgovorio je Milković.

Milković je rekao da je bivšeg HDZ-ova rzničara upoznao preko kolege iz tvrtke, inače Sanaderova obiteljskog prijatelja, Mladena Bradača. I on je danas sjeo u klupu za svjedoke, a i on je imao problema s razumijevanjem pitanja.

Pavošević: Prijetili ste mi otkazom

"Možete li nam, molim vas reći, da li ste gospodina Mladena Barišića upoznali s nekim od djelatnika CROSCO-a i ako jeste, s kim i kada?", upitala je tužiteljica.

"Gospodin Barišić je rekao da, ukoliko CROSCO ima potreba za bilo kakvim propagandno-marketinškim materijalom, da je tu gospođa Jurak koja vodi jednu takvu agenciju pa joj se može između ostalog ponuditi posao", odgovorio je Bradač.

"Jeste li čuli pitanje? Da li ste gospodina Barišića upoznali s nekim u CROSCO-u i ako jeste, s kime", ponovila je pitanje sutkinja.

"Gospodina Barišića sam upoznao u CROSCO-u s gospodinom Bojanom Milkovićem", rekao je Bradač.

Za optuženu bivšu HDZ-ovu blagajnicu Branku Pavošević prvi put je čuo kad je njezin suprug došao u upravu "imperativno" tražiti da se njihovoj tvrtki dodjeli posao. "Iz njegove priče ispalo je da je on vrlo utjecajan i moćan. Spomenuo je da je bio kažnjeno gonjen i da je spreman na sve - kako primiti uslugu tako i dati", posvjedočio je Bradač.

Nakon toga ga je Branka Pavošević u nekoliko navrata pitala da li CROSCO može dati posao njihovoj tvrtki.

Na njezin upit je li joj preko Barišića prijetio otkazom, svjedok je rekao da to nije istina.

"Vi ste meni prvi prilazili, spominjali ste kredite, i ako sam bio agresivan to je zato što se nisam time htio baviti", odgovorio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.