Brat Kerumovog zamjenika osuđen na uvjetnu kaznu zbog zloporabe položaja i ovlasti

Foto: Index

DRAGO ŠUNDOV, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova, nekad policajac, a danas zaposlenik gradske tvrtke Športski objekti, koju vodi bivši šef splitske policije Serđan Guštin, osuđen je nepravomoćno na godinu dana zatvora uvjetno zbog zloporabe položaja i ovlasti. Kako smo već pisali, USKOK je teretio Šundova da je na poticaj autoprijevoznika Željka Pisca dojavljivao gdje se sve nalaze policijske kontrole. Pisac je također osuđen na uvjetnu kaznu, i to na osam mjeseci.

Iz policije u gradsku firmu

Šundov je, još kao prometni policajac, za vrijeme Kerumovog mandata, postavljen za predsjednika Upravnog vijeća Športskih objekata. Nije se na tom mjestu dugo zadržao. Podnio je ostavku, ali ne zbog postupka koji se u međuvremenu pokrenuo, već zbog toga što mu je osigurano radno mjesto u Športskim objektima.

Zanimljivo je možda da je i bivši ravnatelj Tomislav Borozan, nekada i gradski vijećnik Kerumovog HGS-a, također ostao u ustanovi nakon dolaska Serđana Guština sredinom ove godine.

Šundov će biti pod rokom kušnje tri godine, a Pisac dvije, dakako ako nepravomoćna presuda suca Mlađana Prvana bude potvrđena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.