Brine o bolesnoj majci: Fatalna ujna ostaje na slobodi

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

ŽUPANIJSKI sud Splitu donio je novo rješenje o ukidanju istražnog zatvora Slađani Novoselnik, optuženoj za teško ubojstvo supruga Domagoja Novoselnika na Hvaru u lipnju 2011. godine. Sud je prije mjesec i pol dana pustio Novoselnik iz pritvora, nakon što je iza rešetaka provela tri i pol godine. Vrhovni sud uvažio je, međutim, žalbu tužilaštva te naložio splitskom sudu da donese novo rješenje, što je i napravljeno.

U lipnju bi ionako izašla na slobodu

Novoselnik je zatvor zamijenjen mjerom opreza, morat će se svaka dva tjedna javljati u PP Virovitica, a sud je prilikom donošenja odluke vodio računa o razmjernosti, odnosno, o duljini boravka Novoselnik u zatvoru, koji bi ionako po sili zakona morao biti ukinut u lipnju ove godine kada istječe pritvorski maksimum.  

U obzir je uzeto i to da se Novoselnik brine o svojoj bolesnoj majci.

Ubojstvo policiji predstavili kao samoubojstvo

U rujnu 2012. godine osuđena je na 22 godine zatvora zbog toga što je potaknula maloljetnog nećaka Domagoja Novoselnika da ga ubije. S nećakom je fatalna ujna godinama bila u tajnoj vezi, a policiji su ubojstvo pokušali predstaviti kao samoubojstvo. Domagoj Novoselnik ubijen je zadnjeg dana lipnja 2011. godine u svojoj kući na Hvaru. Proboden je nožem dok je sjedio pred računalom. Nećak je isprva sve priznao, a onda je krivnju svalio na Slađanu Novoselnik. Dobio je maksimalnih 10 godina zatvora, no Vrhovni sud presudu je ukinuo, a predmet vratio na ponovljeno suđenje. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.