Čelnici tvrtke Voljak utajili 17,7 milijuna kuna poreza?!

ČELNE ljude solinske tvrtke Voljak d.d., proizvođača betonskih konstrukcija, prijavila je splitska policija za pogodovanje vjerovnika i utaju poreza od najmanje 17,7 milijuna kuna. Na udaru Odjela gospodarskog kriminaliteta našli su se Zvonimir Vučemilović, prokurist društva, te Niko Klepo, šef Uprave.

Kako bi izbjegli obračun i plaćanje PDV-a, sumnja se da su u razdoblju od početka 2007. do konca svibnja 2009. godine naložili kupcima da im ne izdaju fakture. Znajući da im je žiro račun blokiran i nesposoban za plaćanje dospjelih obaveza, gotovinska plaćanja obavljali su mimo računa u bankama, čime su vjerovnike stavili u povoljniji položaj te tako oštetili proračun.

Voljak koštao Gorana Šimca fotelje šefa Visokog trgovačkog suda

Tvrtka Voljak našla se prije par godina u središtu medijske pozornosti, i to zbog sudskog spora s Gradskom sigurnosti Split oko duga od 20-ak tisuća kuna iz 2003. godine. Predmet je završio na Visokom trgovačkom sudu te je riješen u korist Sigurnosti. Do problema je došlo kada se ustanovilo da je u radu sudskog vijeća sudjelovao i tadašnji predsjednik Vrhovnog suda Goran Šimac. Kako mu Gradsku sigurnost drže otac i brat nikako nije smio sudjelovati u radu na tom predmetu.

Smijenjen je, a javnost je uveselio svojom izjavom kako nije znao da odlučuje u korist tvrtke koja se nalazi u vlasništvu njegove obitelji. Što je onda uopće radio, kada to nije znao?!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.