Cijeli operativni sastav policije na nogama: Jučerašnju eksploziju u centru Zagreba nije izazvala pirotehnika!

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

NA KONFERENCIJI za novinare zagrebačka policija je danas otkrila detalje jučerašnje eksplozije koja je oko 2.30 sati ujutro potresla sam centar Zagreba, odnosno Trg bana Josipa Jelačića.

> Nova eksplozija u samom centru Zagreba: Istražuje se imaju  li četiri muškarca u Golfu veze s eksplozijom na Trgu?

U policiji su potvrdili da se nije radilo o eksploziji pirotehničkog sredstva, već o improviziranoj napravi manje snage te je eksplozija okarakterizirana kao kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija zasad nema osumnjičenih za eksplozije, a "na nogama" je cijeli operativni sastav PUZ-a. I dalje je u tijeku pregledavanje materijala nadzornih kamera s objekata na Trgu, a policija je obavila i razgovore s očevicima. Zasad ne mogu potvrditi je li jučerašnja eksplozija na bilo koji način povezana s dvije koje su Zagreb potresle ranije u siječnju, a za koje je osumnjičen 53-godišnji Vojislav Blažević. Na upit o sumnjivom automobilu, Golfu, kojeg su nadzorne kamere navodno snimile u blizini mjesta eksplozije, policija nije htjela otkriti nikakve detalje.

Podsjetimo, jučer oko 2.30 ujutro na Trgu bana Josipa Jelačića odjeknula je eksplozija. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta je minimalna - popucala je jedna ploča na Trgu te staklo obližnjeg objekta. Naprava je postavljena svega tri metra od spomenika bana Jelačića, a na terenu su jučer bili i vatrogasci te pirotehničar, koji je pregledao kante u ulici Pod zidom. Svjedoci kažu kako se čula jaka eksplozija i kako se sve zatreslo, ali nisu u strahu jer vjeruju kako se radi samo o "neslanoj šali nekog provokatora".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.