Clinton se vraća u vrijeme Hladnog rata: "Rusija i Kina platit će cijenu zbog podržavanja Assada"

UNATOČ tome što Rusija snažno negira da podržava Assadov režim u sirijskom konfliktu, i tu tezu potkrepljuje argumentima, američka državna tajnica i dalje "vozi po svom" i tvrdi kako Rusija i Kina moraju platiti cijenu zbog podržavanja Assada.

"Rusija i Kina ne plaćaju nikakvu cijenu, ali nikakvu, zbog toga što se svrstavaju na stranu Assadovog režima. Jedini način da se to promijeni je taj da svaka nacija koja je ovdje predstavljena direktno i jasno da do znanja da će Rusija i Kina zbog toga platiti cijenu", kazala je Clinton na sastanku "Prijatelja Sirije".

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Ryabkov na to je poručio kako Zapada operira unutar crno-bijelog okvira, odnosno okvira u kojem postoje samo prijatelji ili neprijatelji, okarakteriziravši takav model kao zastarjeli. "Nije nam jasno kako se takvo pitanje uopće može podizati s obzirom na situaciju u Siriji. Ovo nije pitanje podržavanja određenih političkih figura i lidera. Ovdje je u pitanju upravljanje krizom u Siriji, ali unutar normalnog političkog okvira. Nažalost, o tome ne možemo postići dogovor s našim partnerima sa Zapada", kazao je Ryabkov, prenosi RT.

Valja napomenuti kako su i ovog puta Rusija i Kina odlučile ne pohoditi sastanak Prijatelja Sirije u Parizu, jer ne vjeruju kako će sastanak biti od pomoći pri ujedinjavanju sirijske opozicije "na konstruktivnoj bazi". "Jasno smo iznijeli svoje razloge zbog kojih ne sudjelujemo u ovom mehanizmu, čije je ime u kontradikciji s riječima i djelom", kazao je početkom tjedna ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.