Crkva u Osijeku uvela govorni automat kao poticaj na molitvu: "Možemo dobiti dnevne molitve i prigodnu"

Ilustracija: Shutterstock

DANAS je u prostorijama Vikarijata u Osijeku blagoslovljen i službeno pušten u rad govorni automat. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je namijenjen prije svega slijepim i slabovidnim osobama te onima koji žele, ali ne znaju kako početi moliti, kaže inicijator ove ideje velečasni Nikica Mihaljević, župnik župe Sv. Andrije apostola u Donjim Andrijevcima.

"To nije molitva, to je poticaj. Molitva je naš razgovor, otvaranje Bogu, a ovi sadržaji koje nudimo su zapravo poticaji da onima koji ne znaju kako i što bi molili, dobiju odgovore. Svaka molitva je neki utrti put kojim su kršćanske duše prošle prema Bogu, prema olakšanju i spasenju", pojašnjava velečasni Mihaljević.

Na ovaj način proširen je pristup molitvama tako da građani osim na internetskoj stranici, zvučne molitve mogu slušati i na govornom automatu. Prilika je to i da osobe koje se ne koriste modernim tehnologijama kao što je internet, mogu doći do duhovnog sadržaja i tako uz molitvenike, poslušati razmišljanja ili svoju omiljene molitve koje su izdvojene iz kolekcije molitvenika "Naša obitelj", ističe vlč. Mihaljević.

"Možemo dobiti dnevne molitve i prigodnu, u potrebi, za zdravlje, Majci Božjoj, svecima, a tu su molitve meditacije koje pomažu kršćanskoj duši u ovim teškim duhovnim i materijalnim vremenima da se ohrabri i ide dalje", istaknuo je vlč. Mihaljević.

Govorni automat - poticaj na molitvu možete poslušati na broju telefona: 031/637790. Cijena poziva ovog broja je standardna kao i prema svakoj drugoj fiksnoj mreži u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.