Cvik pušten iz zatvora, Vrhovni sud mu potvrdio oslobađajuću presudu za sprječavanje dokazivanja

Ilustracija: scx.hu

JAKŠA CVITANOVIĆ CVIK dan je proveo kod suca izvršenja u Dubrovniku. Pušten je, naime, na uvjetnu slobodu jer mu je preostalo još "sitno" od dvije višegodišnje zatvorske kazne zbog dilanja. U zatvoru je završio početkom 2007. godine nakon šest mjeseci bijega i uhićenja u središtu Splita.

Dobre vijesti stigle su mu i s Vrhovnog suda koji je potvrdio oslobađajuću presudu za sprječavanje dokazivanja, odnosno, prijetnje bivšoj djevojci Petri Gugić, koja je svjedočila protiv njega u postupku za ustrojavanje dilerske organizacije na Korčuli.

USKOK je optužio Cvika da je sa Ivanom Zulimom u splitskom zatvoru dogovorio da njegova sestra nazove Gugić i poruči joj da pripazi što će govoriti sudu da joj se ne bi što loše dogodilo.

Vrhovnom sudu trebale tri i pol godine za odluku?!

Sudac Damir Romac najprije je osudio Cvika i Zulima na par mjeseci zatvora, no po žalbi branitelja Jadrana Franceschija presuda je ukinuta, a predmet vraćen na novo suđenje. U ponovljenom suđenju splitski je sud početkom 2011. godine donio oslobađajuću presudu. Predmet se potom neuobičajeno dugo kiselio na Vrhovnom sudu iz nepoznatih razloga.

Na koncu je odbijena USKOK-ova žalba na oslobađajuću presudu jer je Vrhovni sud ocijenio kako je sudac Damir Romac sve okolnosti pravilno utvrdio te opravdano nije poklonio vjeru Gugić i ocu njezina supruga Adnanu Rašidagiću. Utvrđen je, naime, čitav niz nedosljednosti u njihovim iskazima pa je Vrhovni sud konstatirao da je sve u redu s nepravomoćnom presudom suca Romca. Između ostalog, smatraju da je Gugić imala motiv da tereti Zulima jer je bio suoptuženik u predmetu s njenim suprugom Damirom Rašidagićem, koji je također osuđen zbog dilanja. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.